Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Σήμερα και αύριο (27-28/3) οι δύο νέες δημοπρασίες διακοψιμότητας για 1.030 MW

Σήμερα και αύριο (27-28/3) οι δύο νέες δημοπρασίες διακοψιμότητας για 1.030 MW

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εγχώριες βιομηχανικές μονάδες με φορτίο πάνω από 3 MW

Σήμερα και αύριο (27 και 28 Μαρτίου) θα πραγματοποιηθούν οι δύο νέες δημοπρασίες διακοψιμότητας για την παροχή υπηρεσιών διακοπτόμενου φορτίου για το χρονικό διάστημα από την 1η Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου 2019.
Ειδικότερα, η σημερινή διαδικασία αφορά την υπηρεσία ΥΔΦ1, με τη δημοπράτηση 600 MW.
Αύριο, θα δημοπρατηθούν 430 MW, στο πλαίσιο της υπηρεσίας ΥΔΦ2.
Η διακοψιμότητα ή αλλιώς Υπηρεσία Διακοπτόμενου Φορτίου, αποτελεί μία σημαντική δικλείδα ασφαλείας για την ευστάθεια του συστήματος ηλεκτροδότησης, σε περιόδους όπου για οποιονδήποτε λόγο η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι πιθανό να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.
Από την άλλη πλευρά, δίνει την ευκαιρία σε μεγάλους καταναλωτές (ενεργοβόρες βιομηχανίες) που συμμετέχουν στις σχετικές δημοπρασίες να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος, εκχωρώντας στον Διαχειριστή το δικαίωμα σε τέτοιες περιπτώσεις να περιορίσει την ισχύ τους και έτσι να αποσοβήσει τυχόν κινδύνους στην ασφάλεια τροφοδοσίας.
Το 2017 αποφασίσθηκε η διετής παράταση του μέτρου, με συνέπεια η λήξη του να μεταφερθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, οπότε και θα επαναξιολογηθεί.
Δικαίωμα συμμετοχής στις δημοπρασίες έχουν οι εγχώριες βιομηχανικές μονάδες με φορτίο πάνω από 3 MW, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο ειδικό Μητρώο που διατηρεί ο ΑΔΜΗΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης