Φυσικό Αέριο

To δεύτερο εξάμηνο του 2019 η απόφαση της LNG Ltd για την μονάδα εξαγωγής LNG στη Λουιζιάνα

To δεύτερο εξάμηνο του 2019 η απόφαση της LNG Ltd για την μονάδα εξαγωγής LNG στη Λουιζιάνα

Η εμπορική διαφωνία με την Κίνα και οι χαμηλές τιμές LNG καθιστούσαν δύσκολο για τους προγραμματιστές LNG να υπογράψουν μακροπρόθεσμες συμφωνίες

Η Liquefied Natural Gas Ltd θα προχωρήσει σε μια τελική απόφαση επένδυσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 για την κατασκευή της προτεινόμενης μονάδας εξαγωγής φυσικού αερίου Magnolia LNG ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Λουιζιάνα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 25/3/2019 ο επικεφαλής της εταιρείας ανάπτυξης φυσικού αερίου LNG στην Αυστραλία.
Η LNG Ltd  ήλπιζε να λάβει μια τελική απόφαση επένδυσης στα τέλη του 2018, αλλά η εμπορική διαφωνία με την Κίνα και οι σημερινές χαμηλές τιμές LNG καθιστούσαν δύσκολο για τους προγραμματιστές LNG να υπογράψουν μακροπρόθεσμες συμφωνίες με τους πελάτες.
"Ο εμπορικός πόλεμος έθεσε σε αμηχανία τον κλάδο για υπογραφή νέων συμφωνιών. Αυτό, σε συνδυασμό με ιστορικά χαμηλές τιμές, δεν δημιουργούν την άμεση ανάγκη για την υπογραφή μακροπρόθεσμων συμφωνιών ", δήλωσε ο Greg Vesey, διευθύνων σύμβουλος της LNG Ltd, στο Reuters στη σύνοδο του  BloombergNEF στη Νέα Υόρκη.
Το έργο είναι ένας από τους δώδεκα τερματικούς σταθμούς εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένουν να λάβουν μια τελική απόφαση επένδυσης το 2019, γεγονός που θα διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ΗΠΑ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα άρχισαν να επιβάλλουν δασμούς στα αγαθά ο ένας του άλλου τον Ιούλιο του 2018. Καθώς η διαμάχη εντείνεται η Κίνα, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος εισαγωγέας του υπερψυχόμενου καυσίμου στον κόσμο, επέβαλε το Σεπτέμβριο δασμούς 10%  στο  LNG  από τις ΗΠΑ τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο εξαγωγέα LNG στον κόσμο.
"Όταν διευθετηθεί η εμπορική διαφωνία, θα στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι οι συμφωνίες LNG μπορούν να αρχίσουν να υπογράφονται και πάλι", δήλωσε ο Vesey σημειώνοντας ότι η εταιρεία "σφυρηλάτησε πολλές καλές σχέσεις στην Κίνα και περιμένω κάποιες επιτυχίες εκεί".
Οι τιμές των LNG στην Ευρώπη και την Ασία   μειώνονται εδώ και μήνες και τώρα διαπραγματεύονται στα χαμηλότερα επίπεδα τους για πολλά χρόνια.
Η ζήτηση LNG αναμένεται να ξεπεράσει την παραγωγή γύρω στο 2023. Τότε το Magnolia, που σχεδιάστηκε να παράγει 8,8 εκατομμύρια τόνους ετησίως (MTPA), θα μπορούσε να αρχίσει να παράγει LNG εάν η εταιρεία αρχίσει να κατασκευάζει την μονάδα στα τέλη του 2019.
Τα αναπτυξιακά έργα θα παράγουν περίπου 146 MTPA του LNG. Η τρέχουσα ικανότητα εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ΗΠΑ είναι 39 MTPA και οι νέοι τερματικοί σταθμοί υπό κατασκευή θα παράγουν 44 MTPA.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης