Φυσικό Αέριο

Τον Μάιο ξεκινούν οι εμπορικές συναλλαγές του νέου τερματικού σταθμού LNG του Μπαχρέιν

Τον Μάιο ξεκινούν οι εμπορικές συναλλαγές του νέου τερματικού σταθμού LNG του Μπαχρέιν
Η πρώτη αποστολή θα κατευθυνθεί στην ADNOC των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) του Μπαχρέιν θα ξεκινήσει εμπορικές συναλλαγές τον Μάιο, ενώ η πρώτη αποστολή θα εισαχθεί κυρίως από τηνADNOC των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με δηλώσεις του  ο CEO της Εθνικής Υπηρεσίας Πετρελαίου και Αερίου του Μπαχρέιν (NOGA) σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο τερματικός σταθμόςλήψης και επαναεριοποίησης βρίσκεται  στο λιμενικό κέντρο του Khalifa Salman στο Hidd, στο Μπαχρέιν.
Στο τερματικό σταθμό βρίσκεται επίσης μια υπεράκτια δεξαμενή και προβλήτα υποδοχής LNG, μια πλατφόρμα επαναεριοποίησης, υποθαλάσσιοι αγωγοί φυσικού αερίου από την πλατφόρμα προς την ακτή, εγκατάσταση χερσαίας παραλαβής αερίου και εγκατάσταση παραγωγής αζώτου σύμφωνα με την ιστοσελίδα.
Η πρώτη πλωτή μονάδα αποθήκευσης LNG του Μπαχρέιν είναι αγκυροβολημένη στο λιμάνι Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Rafinitiv Eikon.
Η μονάδα αποθήκευσης αναμένεται να φθάσει στο τερματικό σταθμό Hidd τον Μάιο, σύμφωνα  με τις  δηλώσεις του επικεφαλή της NOGA, κ. Jassem al Shirawi στο πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν.
Το τερματικό είναι πάνω από 98% έτοιμο και η δοκιμαστική περίοδος θα διαρκέσει μόνο λίγες εβδομάδες, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων.
"Το Μπαχρέιν έχει υπογράψει συμφωνίες με περισσότερες από 25 εταιρείες και χώρες παραγωγής φυσικού αερίου από όλο τον κόσμο για την εισαγωγή LNG", ανέφερε ο al Shirawi.
Το τερματικό εισαγωγής LNG με χωρητικότητα 800 εκατομμυρίων κυβικών ποδιών ημερησίως θα επιτρέψει στο Μπαχρέιν να εισαγάγει το υπερψυγόμενο καύσιμο καθώς η ζήτηση αυξάνεται  για την τροφοδοσία με φυσικό αέριο μεγάλων βιομηχανικών projects, και έργων παραγωγής ενέργεια παράγει ενέργειας και πετρελαίου.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης