Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η Anadarko σχεδιάζει τη ναύλωση 16 δεξαμενόπλοιων για το έργο LNG της Μοζαμβίκης

Η Anadarko σχεδιάζει τη ναύλωση 16 δεξαμενόπλοιων για το έργο LNG της Μοζαμβίκης

Όλες οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, για πάνω από 9,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως (mtpa), με χωρητικότητα 12,88 mtpa, ήταν σε παραδοθείσα βάση πλοίου (DES) ανέφερε η Anadarko

Η Anadarko ανακοίνωσε την Πέμπτη 21/3/2018 ότι θα επιδιώξει μακροπρόθεσμες ναυλώσεις για περίπου 16 δεξαμενόπλοια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που θα μεταφέρουν φυσικό αέριο από ένα προτεινόμενο έργο στη Μοζαμβίκη.
Ο ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας των ΗΠΑ σκοπεύει να πάρει μια τελική απόφαση επένδυσης για το έργο ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους προσεχείς μήνες, έχοντας συνάψει μακροπρόθεσμες συμφωνίες με αγοραστές για το LNG του.
Η Anadarko ανέφερε ότι όλες οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μέχρι στιγμής, για πάνω από 9,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως (mtpa), με χωρητικότητα 12,88 mtpa, ήταν σε παραδοθείσα βάση πλοίου (DES).
Η εταιρεία θα μπορούσε να έχει πουλήσει το LNG ελεύθερα επί του σκάφους (FOB) βάση, όπως συμβαίνει σε πολλά έργα LNG των ΗΠΑ, τα οποία αφήνουν τους αγοραστές να οργανώνουν τη ναυτιλιακή μεταφορά.
"Το έργο χρειάζεται περίπου 16 πλοία LNG για την εξυπηρέτηση των συμβάσεων DES", δήλωσε στο Reuters η Helen Rhymes, εκπρόσωπος της Anadarko.
"Ενώ τα χαρακτηριστικά της διαδικασίας υποβολής προσφορών είναι εμπιστευτικά, το σχέδιο σχεδιάζει να συνάψει μακροπρόθεσμους ναυλώσεις με επιλεγμένους πλοιοκτήτες αντί να είναι κύριος των πλοίων. Μια πρόσκληση υποβολής προσφορών θα εκδοθεί κάποτε μετά την FID (τελική απόφαση επένδυσης). "
Η Anadarko θα ξεκινήσει τις εργασίες για την κατασκευή του τερματικού σταθμού στην ξηρά μόλις λάβει την τελική απόφαση επένδυσης. Ήδη αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι καθαρίζουν το έδαφος για τις εγκαταστάσεις.
Το έργο της Anadarko είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, παράλληλα με το έργο LNG της Exxon Mobil Corp στην ίδια απομακρυσμένη βόρεια περιοχή της Μοζαμβίκης. Και τα δύο είναι 1.000 χιλιόμετρα βόρεια της Beira, πόλη που βρέθηκε στο κέντρο της καταστροφής από έναν κυκλώνα την περασμένη εβδομάδα.
Και τα δύο έργα θα μεταφέρουν φυσικό αέριο από την κοιλάδα της Rovuma στην ανοικτή θάλασσα, όπου βρέθηκε φυσικό αέριο σε ποσότητες που αντιστοιχούν σε μια ευρωπαϊκή κατανάλωση φυσικού αερίου σε μια δεκαετία.
Η Anadarko ασχολείται με την προμήθεια φυσικού αερίου με τις ιαπωνικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας Tokyo Gas και Tohoku Electric, τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις Centrica και EDF, την Bharat Petroleum της Ινδίας, την CNOOC της Κίνας, την Pertamina της Ινδονησίας και την Royal Dutch Shell.


www.wordlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης