Φυσικό Αέριο

Η Ουγγαρία επισπεύδει την αγορές φυσικού αερίου για το 2020 - Ανησυχία για την ένταση στις σχέσεις Ρωσία - Ουκρανίας

Η Ουγγαρία επισπεύδει την αγορές φυσικού αερίου για το 2020 - Ανησυχία για την ένταση στις σχέσεις Ρωσία - Ουκρανίας

Η συμφωνία διαμετακόμισης λήγει φέτος και υπάρχει κίνδυνος η Ρωσία να μην είναι σε θέση να προμηθεύσει αέριο στην Ευρώπη καθόλου μέσω της Ουκρανίας από το 2020, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας

Η Ουγγαρία έχει συνάψει συμφωνία με τη Gazprom για να αγοράσει και να αποθηκεύσει τις προμήθειές της για φυσικό αέριο το 2020 νωρίτερα από το συνηθισμένο φέτος προκείμενου να αντισταθμίσει τον κίνδυνο να μην υπάρξει συμφωνία  για τους όρους διαμετακόμισης με την Ουκρανία, ανέφερε την Πέμπτη21/8/2019 το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto δήλωσε στο MTI, μετά τη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Alexei Miller στη Μόσχα,  ότι η Ουγγαρία θα συνεχίσει να λαμβάνει προμήθειες από  τους αυστριακούς αγωγούς μεταφοράς που μεταφέρουν ρωσικό αέριο μέσω άλλων γραμμών.
Η πρόσφατα διευρυμένη χωρητικότητα αποθήκευσης της Ουγγαρίας ύψους 6,3 δισ. κυβικών μέτρων μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του εφοδιασμού μέχρι το 2020, ανέφερε.
Ρωσία και Ουκρανία, οι οποίες έχουν εμπλακεί σε συγκρούσεις σε απομακρυσμένες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, ανέβαλαν τις συνομιλίες για φυσικό αέριο τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο.
Η συμφωνία διαμετακόμισης λήγει φέτος και υπάρχει κίνδυνος η Ρωσία να μην είναι σε θέση να προμηθεύσει αέριο στην Ευρώπη καθόλου μέσω της Ουκρανίας από το 2020, δήλωσε ο Szijjarto.
"Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό το σενάριο, καθώς πρέπει πάντα να λάβουμε υπόψη το χειρότερο ενδεχόμενο", δήλωσε σε MTI.
Η Ουγγαρία θα πραγματοποιήσει πρόσθετες επενδύσεις υποδομής για να εξασφαλίσει πρόσβαση στο ρωσικό αέριο μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους μέσω του αγωγού TurkStream που βρίσκεται υπό κατασκευή στη Σερβία και τη Βουλγαρία, δήλωσε ο Szijjarto.
Η κατασκευή του ρωσικού αγωγού Nord Stream 2 στη Δυτική Ευρώπη θα ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα και το ένα τρίτο του έχει ήδη κατασκευαστεί, ανέφερε ο υπουργός, επικαλούμενος τον Miller.


www.wordlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης