Επικαιρότητα

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη ΥΠΟΙΚ και ΤΧΣ με θεσμούς για νέο νόμο Κατσέλη και κόκκινα δάνεια

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη ΥΠΟΙΚ και ΤΧΣ με θεσμούς για νέο νόμο Κατσέλη και κόκκινα δάνεια
Οι πυρετώδεις διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν έως το EuroWorking Group της Δευτέρας 25 Μαρτίου 2019
Άκαρπη απέβη η τηλεδιάσκεψη μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης, του Εποπτικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και των θεσμών για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη» που αφορά την προστασία της α' κατοικίας και για τα κόκκινα δάνεια, καθώς παραμένουν οι σημαντικές διαφορές.
Οι πυρετώδεις διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν έως το EuroWorking Group της Δευτέρας 25 Μαρτίου 2019.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και από πλευράς κυβέρνησης μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Παπαγιαννάκος.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr. στόχος είναι να γεφυρωθούν οι διαφορές, καθώς τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι θεσμοί και οι τραπεζίτες, έχουν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για σειρά ζητημάτων.
Ο νέος νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα κατατεθεί μάλλον την άλλη εβδομάδα, μετά το EuroWorking Group στις 25 Μαρτίου.
Το βασικό θέμα είναι
Α)Εάν δεν ψηφιστεί ο νέος νόμος πριν τις 5 Απριλίου 2019 στο επόμενο Eurogroup δεν θα εκταμιευθούν τα 940 εκατ από τα κέρδη ANFAs (ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες) εξέλιξη που θα θεωρηθεί negative effect.
Β)Η ψήφιση ή καθυστέρηση της ψήφισης του νέου νόμου Κατσέλη μπορεί να αποτελεί πρόδρομο δείκτη ή προεξοφλητικό μηχανισμό για τις πολιτικές προθέσεις της κυβέρνησης.
Εάν τον ψηφίσει θα πάει σε εκλογές τον Οκτώβριο εάν δεν τον ψηφίσει ίσως να επισπεύσει τις εκλογές τον Μάιο.
Εάν και οι εκλογές στο βασικό σενάριο θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο 2019 ωστόσο… ο νέος νόμος Κατσέλη μπορεί να αποτελέσει πολιτικό προπομπό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης