Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Απονομή τίτλων σπουδών 360° Credi Risk Management Diploma

Απονομή τίτλων σπουδών 360° Credi Risk Management Diploma
Στην τελετή παρευρέθηκαν συνεργάτες και εισηγητές του προγράμματος, οι οποίοι απένειμαν και τους τίτλους εκπαίδευσης στους επιτυχόντες
Η IB.HS με αφορμή την ολοκλήρωση του 1ου κύκλου σπουδών του 360° Credit Risk Management Diploma πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Πειραιώς την απονομή των αντίστοιχων τίτλων στους επιτυχόντες του προγράμματος.
Το νεωτεριστικό εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την IB.HS με την αμέριστη υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς & της Experian όπου συνέβαλαν σημαντικά στη δημιουργία αυτού του νέου θεσμού. Το 360° Credit Risk Management Diploma απευθύνεται σε αποφοίτους σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αποφασίσει να εξειδικευτούν στο σχετικό αντικείμενο εργασίας και σε στελέχη που απασχολούνται σε τομείς εμπορικής διαχείρισης πελατολογίου, χρηματοοικονομικής διοίκησης, πιστωτικού σχεδιασμού & ελέγχου, προγραμματισμού εισπράξεων και πληρωμών καθώς και ταμειακού προγραμματισμού. Στη θεματολογία του προγράμματος περιλαμβάνονται οι ακόλουθες ενότητες:

•             Ανάλυση οικονομικών καταστάσεων
•             Χρηματοοικονομική Διοίκηση
•             Εισαγωγή στην Ανάλυση Πιστωτικού κινδύνου
•             Πιστωτικός Κίνδυνος και Επιχειρήσεις
•             Credit Risk Analytics, Modeling, Scorecards & Artificial Intelligence
•             Νομικό Πλαίσιο Πιστώσεων
•             Πρόβλεψη ρευστότητας & Ταμειακών Ροών
•             Γενικότερα Θέματα Διαχείρισης Κινδύνου

Στην τελετή παρευρέθηκαν συνεργάτες και εισηγητές του προγράμματος, οι οποίοι απένειμαν και τους τίτλους εκπαίδευσης στους επιτυχόντες.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του κ. Ιωάννη Σώρρου, Επιστημονικού Διευθυντή του προγράμματος & Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Λογιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο οποίος συνεχάρη τους επιτυχόντες και επισήμανε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου φορέα στον τομέα της εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, ο κ. Νικόλας Γκουζέλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της IB.HS τόνισε τη σημαντικότητα της πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε στελέχη διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου, ενώ ο κ. Γιούργας Σπύρος Business Development Manager Ελλάδας & Βαλκανίων της Experian, αναφέρθηκε στη δομή του προγράμματος ως ένα από τα πιο ανταγωνιστικά όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και
σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Μιχάλης Σαμωνάς καθηγητής του προγράμματος & Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου ΣΙΔΜΑ, αναφέρθηκε στην αρτιότητα του προγράμματος και στην ολοκληρωμένη εξειδικευμένη γνώση που προσφέρει. Τέλος, τον λόγο πήραν η κα. Μυρτώ Κυριακίδου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανωτάτων Στελεχών Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου & Executive Director Credit Risk Services της Icap, η οποία χαιρέτισε την προσπάθεια της επιμόρφωσης των στελεχών και ο κ. Δημήτρης Λεμονάκης Μέλος ΔΣ του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου του επιμελητηρίου.
Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρύτανης & Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Γρηγόριος Χονδροκούκης, ο πρώην Πρύτανης & Πρόεδρος του τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Νικόλαος Γεωργόπουλος και η Διευθύντρια Οικονομικής & Διοικητικής Υποστήριξης Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς κα. Ευαγγελία Σιδέρη.
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ανωτάτων Στελεχών Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
H IB.HS θα ήθελε να συγχαρεί για μία ακόμη φορά όλους τους επιτυχόντες και να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν στη δημιουργία αυτού του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης