Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Στις 20 Μαρτίου παρουσία Pompeo η τριμερής συνάντηση κορυφής για τον Eastmed

Στις 20 Μαρτίου παρουσία Pompeo η τριμερής συνάντηση κορυφής για τον Eastmed
Η συμφωνία εγκρίθηκε από την ΕΕ και συνεπώς απομένει η υπογραφή της από τους τρεις ηγέτες, οι οποίοι θα συζητήσουν στο Ισραήλ σημαντικά θέματα για την ενέργεια στην περιοχή με τον Μάικ Πομπέο
Στις 20 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση κορυφής Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed.
Αλέξης Τσίπρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και Νίκος Αναστασιάδης θα συναντηθούν πιθανότατα στο Ισραήλ, αντί για την Κνωσό της Κρήτης που είχε αρχικά προγραμματιστεί, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος θα βρίσκεται καθ’ οδόν για επίσκεψη στα Αραβικά Εμιράτα.
Υπενθυμίζεται ότι Τσίπρας, Νετανιάχου και Αναστασιάδης είχαν καταλήξει σε συμφωνία για τον αγωγό EastMed κατά την τριμερή συνάντηση κορυφής στο Μπερ Σέβα, υπό την προϋπόθεση να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η συμφωνία εγκρίθηκε από την ΕΕ και συνεπώς απομένει η υπογραφή της από τους τρεις ηγέτες, οι οποίοι θα συζητήσουν στο Ισραήλ σημαντικά θέματα για την ενέργεια στην περιοχή με τον Μάικ Πομπέο. Οι ΗΠΑ, κατ’ αυτόν τον τρόπο, δίνουν τη στήριξή τους στον αγωγό, αλλά και δίνουν «πρόκριμα» σε Αθήνα, Λευκωσία και Τελ Αβίβ για το νέο ενεργειακό τοπίο που διαμορφώνεται στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, πολύ περισσότερο που τα νέα ευρήματα στην ΑΟΖ της Λευκωσίας «εδραιώνουν» την παρουσία της Ουάσιγκτον στην περιοχή.
Την επόμενη ημέρα, 21 Μαρτίου, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης θα παραβρεθούν σε μια κρίσιμη Σύνοδο της ΕΕ, όπου εκ των πραγμάτων θα συζητηθεί και το Brexit, ενώ τέλη Μαρτίου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην τετραμερή συνάντηση κορυφής στο Βουκουρέστι Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης