Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Στους 319 εκατ. τόνους έφτασε η παγκόσμια ζήτηση του LNG το 2018 - Η έκθεση της Shell για την επόμενη διετία

tags :
Στους 319 εκατ. τόνους έφτασε η παγκόσμια ζήτηση του LNG το 2018 - Η έκθεση της Shell για την επόμενη διετία
Το εμπόριο LNG αυξήθηκε από 100 εκατομμύρια τόνους το 2000 σε 319 εκατομμύρια τόνους το 2018
Η έντονη ζήτηση που παρουσίασαν στην Ασία τα καθαρά καύσιμα, οδήγησαν σε άνοδο τη χρήση του LNG το 2018, με την παγκόσμια ζήτηση αυξάνεται κατά 27 εκατομμύρια τόνους σε 319 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση LNG της Shell.
Ειδικότερα, η Shell ανέφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση αναμένεται να φθάσει τους 384 εκατομμύρια τόνους το 2020, με πρόβλεψη αύξησης κατά 35 εκατομμύρια τόνους το 2019, από την οποία η Ευρώπη και η Ασία αναμένεται να απορροφήσουν όλη αυτή την πρόσθετη προσφορά.
«Η ανάκαμψη των νέων μακροπρόθεσμων συμβολαίων LNG το 2018 θα μπορούσε να αναζωογονήσει τις επενδύσεις σε έργα υγροποίησης. Με βάση τις τρέχουσες προβλέψεις της ζήτησης, η Shell αναμένει ακόμα να σφίξει τα προμήθειες στα μέσα της δεκαετίας του 2020», ανέφερε η εταιρεία.
Η έκθεση έδειξε ότι οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στην Κίνα σημείωσαν αύξηση της τάξης των 16 εκατομμυρίων τόνων στην Κίνα κατά 2018, αυξημένες κατά 40% από το 2017.
Παράλληλα, η Shell δήλωσε ότι Κίνα και Αυστραλία είναι σε καλή θέση για να παρέχουν ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες σε ολόκληρη την Ασία με φυσικό αέριο που χρειάζονται για να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα με την εκτόπιση της ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα και θέρμανσης.
Ο διευθυντής Ολοκληρωμένου Αερίου και Νέων Ενεργειών της Shell, Maarten Wetselaar τόνισε ότι: «Η επιτυχία της Κίνας για καθαρότερο αέρα δείχνει τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το φυσικό αέριο για την παροχή περισσότερης και καθαρότερης ενέργειας σε όλο τον κόσμο».
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Είδαμε ότι η αύξηση της ζήτησης στην Ασία θα ξεπεράσει τις προσδοκίες και πάλι το 2019 και αναμένουμε να συνεχιστεί αυτή η έντονη ανάπτυξη. Οι επενδύσεις σε νέα έργα προμηθειών αυξάνονται, αλλά σύντομα θα χρειαστούν περισσότερα».
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το LNG διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών έχει στραφεί στο φυσικό αέριο για να καλύψει τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες τους.
Το εμπόριο ΥΦΑ αυξήθηκε από 100 εκατομμύρια τόνους το 2000 σε 319 εκατομμύρια τόνους το 2018.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης