Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG εξετάζει η Novatek με κύριο στόχο την αγορά της Ασίας

tags :
Την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG εξετάζει η Novatek με κύριο στόχο την αγορά της Ασίας
Η ρωσική εταιρεία υπέγραψε πρόσφατα μια προκαταρκτική συμφωνία με την Ιαπωνική εταιρεία Saibu Gas, σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες θα εξετάσουν ενδεχόμενη συνεργασία στην είσοδο στην αγορά φυσικού αερίου του τελικού καταναλωτή στην Ασία
Ο μεγαλύτερος παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Ρωσία, Novatek, σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν τερματικό σταθμό LNG στη χερσόνησο της Kamchatka για να ενισχύσει την προσφορά στις ταχέως αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές.
«Αν ονειρευτούμε για λίγο, τότε ο κόμβος που σχεδιάζουμε στην Kamchatka με χωρητικότητα 120 εκατομμυρίων τόνων μπορεί επίσης να γίνει ένας από τους δείκτες πωλήσεων φυσικού αερίου στην Ασία-Ειρηνικό», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Novatek Leonid Mikhelson.
Πρόσθεσε ότι η τιμολόγηση του φυσικού αερίου θα ελπίζεται ότι θα είναι λιγότερο συνδεδεμένη με τις τιμές του πετρελαίου.
Η Novatek σχεδιάζει να αναπτύξει το τερματικό σταθμό παραγωγής φυσικού αερίου στη χερσόνησο της Kamchatka στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, κοντά στις ασιατικές αγορές. Με χωρητικότητα 20 εκατομμυρίων τόνων ετησίως, το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2022-2023.
Σύμφωνα με τον Mikhelson, η Novatek προβλέπει σημαντική αύξηση της αγοράς LNG στο μεσοδιάστημα. Η εταιρεία εκτιμά ότι ο όγκος κατανάλωσης LNG μπορεί να υπερδιπλασιαστεί σε 700 εκατ. τόνους το 2030.
Η ρωσική εταιρεία υπέγραψε πρόσφατα μια προκαταρκτική συμφωνία με την Ιαπωνική εταιρεία Saibu Gas, σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες θα εξετάσουν ενδεχόμενη συνεργασία στην είσοδο στην αγορά φυσικού αερίου του τελικού καταναλωτή στην Ασία.
Χάρη στους κόμβους αποθήκευσης ΥΦΑ πλησιέστερα στις ασιατικές αγορές, η Novatek θα μπορούσε να μειώσει το κόστος αποστολής και να ανταποκριθεί καλύτερα στην άμεση ζήτηση στην Ασία και στην Κίνα ειδικότερα.
Η Ρωσία επιδιώκει να ενισχύσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην αυξανόμενη ασιατική αγορά με κόμβους αποθήκευσης κοντά στους τελικούς χρήστες για τη μείωση του κόστους μεταφοράς και την αύξηση της ευελιξίας στις παραδόσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης