Τελευταία Νέα

Είσοδος ξένων επενδυτών στην Αίγυπτο για την αξιοποίηση αιολικών έργων

Είσοδος ξένων επενδυτών στην Αίγυπτο για την αξιοποίηση αιολικών έργων
Ο κατάλογος των εταιρειών που θα προμηθεύουν ανταλλακτικά για ανεμογεννήτριες περιλαμβάνει τις εταιρείες Vestas, Siemens, Golden Group, Safe Wind και Al Fath
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η Αίγυπτος για να πετύχει το 20% της συνολικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2022, επιτρέπει σε Άραβες και ξένους επενδυτές να εισάγουν τα κεφάλαιά τους στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα έργα ενέργειας περιλαμβάνουν το συγκρότημα Zaafarana για αιολική ενέργεια χωρητικότητας 545MW, το συγκρότημα Jabal al-Zeit για αιολική ενέργεια ισχύος 580MW, την ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας Kureimat ισχύος 140MW, καθώς και το έργο των ηλιακών κυττάρων στο Kom Ombo , και τα έργα Benban στο Aswan.
Η Αρχή Νέων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (NREA
) ανέθεσε την προμήθεια ανταλλακτικών για σταθμούς ανεμογεννητριών στην περιοχή Zafarana σε έξι αραβικές και διεθνείς εταιρείες.ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας Kureimat ισχύος 140MW, καθώς και το έργο των ηλιακών κυττάρων στο Kom Ombo , και τα έργα Benban στο Aswan.
Παράλληλα, πηγές δήλωσαν ότι η NREA έχει υποβάλει προσφορές για την προμήθεια ανταλλακτικών για περίπου 700 ανεμογεννήτριες σε οκτώ έργα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμούς στην Zaafrana με χωρητικότητα 554MW.
Ο κατάλογος των εταιρειών που θα προμηθεύουν ανταλλακτικά για ανεμογεννήτριες περιλαμβάνει τις εταιρείες Vestas, Siemens, Golden Group, Safe Wind και Al Fath.
Τέλος, η Αίγυπτος έχει λάβει τρεις προσφορές από τη Vestas, τη Siemens Gamesa και τη Senvion για τη δημιουργία μιας εταιρείας ειδικευμένης στη λειτουργία και συντήρηση των αιολικών σταθμών. Αν και το θέμα εξετάζεται, σε περίπτωση πραγματοποίησης του σχεδίου, το 30% της εταιρείας θα ανήκει το NREA, ενώ ο ξένος εταίρος θα κατέχει το 70%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης