Τελευταία Νέα
Commodities

Goldman: Στάση αναμονής για τη ζήτηση των μετάλλων στην Κίνα

Goldman: Στάση αναμονής για τη ζήτηση των μετάλλων στην Κίνα

Αντιφατικά στοιχεία για την δυναμική της κινέζικης οικονομίας ως προς την επανάκαμψη της δυναμικής της

Οι προβλέψεις για την πορεία των μετάλλων βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάλυσης της Goldman.
Παρά το γεγονός ότι αναμένουν ισχυρά στοιχεία πιστωτικής επέκτασης για την αγορά της Κίνας που λογικά θα υποστηρίξουν την ζήτηση και θα βοηθήσουν στην άρση των αβεβαιοτήτων, εντούτους δεν πείθονται ότι θα μπορέσουν οι τιμές των μετάλων να κινηθούν υψηλότερα.
Επιλέγουν σαν πιθανότερο σενάριο το λεγόμενο sideways, πλάγια κίνηση αναμονής.
Τόσο στον χαλκό όσο και στο αλουμίνιο, όπως φαίνεται από τα διαγράμματα 3 και 4 παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα στην αγορά της Κίνας υποχώρησαν στο τέλος του 2018 αρχίζουν να αυξάνονται στο πρώτο δίμηνο του 2019.
Αν και αυτό είναι αναμενόμενο, λόγω της εποχικότητας, δημιουργεί ερωτήματα για την ισχύ της ζήτησης στην οικονομία της Κίνας.

Ισχυρά οικονομικά στοιχεία τον Ιανουάριο αλλά όχι εντυπωσιακή ζήτηση στα μέταλα



met1.18a
Οι αδυναμίες εστιάζονται, στο ότι οι λιγότερο εξειδικευμένες βιομηχανίες δεν εμφανίζουν για τα προϊόντα τους υψηλότερη ζήτηση, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν γίνει ακόμα αποδέκτες της μεγαλύτερης δανειοδότησης στην οποία προτίθενται  να προχωρήσουν οι τράπεζες  μετά απο  δύο χρόνια deleverage.
Παράλληλα  οι πράξεις στην αγορά ακινήτων δεν κινούνται ανοδικά.
Έτσι παρά το γεγεονός ότι υπήρξε ένα  εντυπωσικαό ξεκίνημα με εκρηκτική άνοδο των τιμών σιδηρομεταλλεύματος και σε βασικά οικονομικά στοιχεία όπως το TSF σε ιστορικό υψηλό στα 4,64 τρις RMB τον Ιανουάριο τπυ 2019, απαιτείται χρόνος για να δούμε αν η κινέζικη οικονομία θα εδραιώσει ισχυρό ρυθμό μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Η πορεία των αποθεμάτων των μετάλων στην λήξη του 2018 και στο ξεκίνημα τους 2019

met2.18

Οι προβλέψεις για τιμές των μετάλων

met3.18
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης