Πετρέλαιο

Alekperov: Η Lukoil σταμάτησε τις ανταλλαγές πετρελαίου με τη Βενεζουέλα μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

tags :
Alekperov: Η Lukoil σταμάτησε τις ανταλλαγές πετρελαίου με τη Βενεζουέλα μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ
Η Gazprom Neft, δεν βλέπει σημαντικούς κινδύνους για την επιχείρηση πετρελαίου στη Βενεζουέλα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alexander Dyukov
Η Litasco, ο διεθνής εμπορικός βραχίονας του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου της Ρωσίας, της Lukoil, σταμάτησε τις συμφωνίες ανταλλαγής πετρελαίου με τη Βενεζουέλα αμέσως μετά την επιβολή κυρώσεων στις αμερικανικές πετρελαϊκές βιομηχανίες της Βενεζουέλας και στην κρατική εταιρεία πετρελαίου PDVSA, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lukoil, Vagit Alekperov.
Η Ρωσία, η οποία βρίσκεται δίπλα στον Ν. Maduro στη συνεχιζόμενη πολιτική κρίση της Βενεζουέλας, δεσμεύθηκε να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στη Βενεζουέλα - περιλαμβανομένων των πετρελαϊκών συμφερόντων - στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου χρησιμοποιώντας «όλους τους μηχανισμούς που έχουμε στη διάθεσή μας».
Λόγω της υποστήριξης της Μόσχας στο Maduro, η διεθνής κοινότητα και οι αναλυτές της αγοράς παρακολουθούν στενά τη σχέση των ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών με τη Βενεζουέλα.
«Η Litasco δεν συνεργάζεται με τη Βενεζουέλα.
Πριν από την επιβολή των περιορισμών, η Litasco είχε επιχειρήσεις για την παράδοση προϊόντων πετρελαίου και να πωλεί πετρέλαιο.
Υπήρχαν πράξεις ανταλλαγής.
Σήμερα δεν υπάρχουν κανένας, δεδομένου ότι επιβλήθηκαν οι κυρώσεις» δήλωσε ο Alekperov στο Ρωσικό Φόρουμ Επενδύσεων στο θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα.
Ωστόσο, ένας άλλος ρωσικός παραγωγός πετρελαίου, η Gazprom Neft, δεν βλέπει σημαντικούς κινδύνους για την επιχείρηση πετρελαίου στη Βενεζουέλα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alexander Dyukov στην ίδια εκδήλωση.
Η Gazprom Neft δεν έχει προμηθεύσει και δεν προμηθεύει πετρελαϊκά προϊόντα στη Βενεζουέλα χρειάζεται να αραιώσει το πυκνό βαρύ πετρέλαιο της Βενεζουέλας, δήλωσε ο Alexander Dyukov, σημειώνοντας ότι η Λατινοαμερικανική χώρα δεν είχε προσεγγίσει τη Gazprom Neft για πιθανή προμήθεια πετρελαϊκών προϊόντων για αραιωτικά.
Σύμφωνα με τις νέες ευρείες κυρώσεις των ΗΠΑ, η Βενεζουέλα δεν θα μπορέσει να εισαγάγει πετρέλαιο νάφθας που συνήθως χρησιμοποιείται για την αραίωση των βαριών ακατέργαστων ποιοτήτων.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι η έλλειψη αραιωτικών θα μπορούσε να επιταχύνει την αρχή αυτού του μήνα την ήδη σταθερή μείωση της παραγωγής και εξαγωγών πετρελαίου της Βενεζουέλας.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας υποχώρησε επιπλέον κατά 59.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως από τον Δεκέμβριο του 2018 και ανήλθε σε μόλις 1,106 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία δευτερευουσών πηγών του OPEC στην έκθεση MOMR.


www.worldenergynew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης