Φυσικό Αέριο

Χοντραίνει το παχινίδι στην κυπριακή ΑΟΖ - Τα τούρκικα κατασκοπευτικά πάνω από τα κοιτάσματα αξίας πολλών δισ του Γλαύκου

Χοντραίνει το παχινίδι στην κυπριακή ΑΟΖ - Τα τούρκικα κατασκοπευτικά πάνω από τα κοιτάσματα αξίας πολλών δισ του Γλαύκου

NAVTEX από την Κυπριακή Δημοκρατία

Τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη παρακολουθούν τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και ειδικά στον Γλαύκο όπου οι πληροφορίες μιλούν για έυρεση κοιτάσματος μεγάλης αξίας.
Χθες 15/2, καταγράφηκε νοτιοδυτικά της Κύπρου σε απόσταση μέχρι και 30 ναυτικών μιλίων από το Πισσούρι, να πετά και κατασκοπευτικό αεροπλάνο του ΝΑΤΟ, τύπου Awacs, που πραγματοποίησε κύκλους στην περιοχή και αποχώρησε, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου ( Philnews).
Επρόκειτο για αεροσκάφος τύπου Boeing E-3A Sentry LX-N9044
Την Πέμπτη 14/2, καταγράφηκε στην ίδια περιοχή η παρουσία δύο τουρκικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών ταυτόχρονα.
Επρόκειτο για ένα Boeing KC-135R και ένα Boeing E-7T. Το δεύτερο, το E-7T (Boeing 737-7ES Peace Eagle) με τα χαρακτηριστικά Turaf12.
Πρόκειται για αεροσκάφος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, εξοπλισμένο με συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου.
Πληροφορίες του SL press.gr αναφέρουν ότι το κολιτασμα του Γλαύκου ανέρχεται σε 2,5 τρισ κυβικά πόδια και η αξία του σε 16 δισ δολάρια.
Σε κάθε περίπτωση η συνέχιση των ερευνών από την κοινοπραξία της Exxon Mobill αναμένεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα και ήδη υπάρει σειρά διαρροών στον διεθνή τύπο.
Τα τουρκικά κατασκοπευτικά παράλληλα με την παράνομη είσοδο των ερευνητικών τους πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ επιχειρούν να έχουν την μέγιστη δυνατή πληροφόρηση με την σειρά των κινήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

H κυπριακή απάντηση
 
Παράλληλα  η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε Navtex με την οποία δεσμεύει για ασκήσεις πολεμικού ναυτικού -όπως αναφέρει- τμήμα της περιοχής του τεμαχίου 8, για το οποίο παράτυπα η Τουρκία εξέδωσε Navtex ότι θα πραγματοποιεί δικές της ασκήσεις σε διάφορες ημερομηνίες καθ’ όλο τον Φεβρουάριο.
Την ίδια ώρα το ερευνητικό Nautical Geo πραγματοποιεί συγκεκριμένες εξειδικευμένες γεωλογικές και περιβαλλοντικές έρευνες για λογαριασμό της κυπριακής δημοκρατίας, εντός τμημάτων των τεμαχίων 6, 7, 8, 10, 11 και 12, από τα αποτελέσματα των οποίων μεταξύ άλλων θα καθοριστούν και τα ακριβή σημεία των αμέσως επόμενων τεσσάρων από τις πέντε γεωτρήσεις που προγραμματίζονται στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Οι Τούρκοι δείχνουν να μαρκάρουν στενά τις ερευνητικές κινήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ , οι οποίες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχουν φτάσει στο σημείο να είναι έτοιμες για αποκαλύψεις σημαντικών κοιτασμάτων.
www.worldenergynews.gr


.

 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης