Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Κατά 50% θα αυξηθεί η παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου στην αγορά μέχρι το 2040

tags :
Κατά 50% θα αυξηθεί η παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου στην αγορά μέχρι το 2040
Το φυσικό αέριο αυξάνεται με μέσο ρυθμό 1,7% ετησίως
Η ανάπτυξη του φυσικού αερίου ως παγκόσμιου πόρου είναι ισχυρή, υποστηριζόμενη από τη γενική ζήτηση, τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα και την επέκταση του LNG, σύμφωνα με το Energy Outlook 2019 της BP που δημοσιεύθηκε χθες (14/2/2019).
Οι προοπτικές έδειξαν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το φυσικό αέριο αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 85% της αύξησης τoυ πρωτογενούς ενέργειας.
«Το φυσικό αέριο αυξάνεται με μέσο ρυθμό 1,7% ετησίως - αυξάνεται σχεδόν το 50% μέχρι το 2040 - η μόνη πηγή ενέργειας μαζί με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, των οποίων το μερίδιο στην πρωτογενή ενέργεια αυξάνεται σε σχέση με τις προοπτικές», ανέφερε η έκθεση.
Η BP ανέφερε ότι η αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου είναι ευρέως διαδεδομένη και αυξάνεται σχεδόν σε όλες τις χώρες και περιοχές που εξετάζονται στις προοπτικές. Ο τομέας των μεταφορών σημειώνει την ταχύτερη ανάπτυξη, αν και με μικρούς όγκους.
Οι προοπτικές ανέφεραν επίσης ότι οι τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας και της βιομηχανίας οδηγούν την αύξηση της ζήτησης σε ίσα μερίδια.
Η αυξημένη βιομηχανική ζήτηση για φυσικό αέριο σε σχέση με τις προοπτικές καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες καθώς συνεχίζουν την εκβιομηχάνισή τους, ιδιαίτερα σε περιοχές με μεγάλους φυσικούς πόρους (Μέση Ανατολή και Αφρική). ζήτηση φυσικού αερίου στη βιομηχανία.
Οι προοπτικές έδειξαν ότι το πρόσθετο αέριο που απορροφάται από τον τομέα της ενέργειας οφείλεται στη συνολική αύξηση της ζήτησης ισχύος, ενώ το μερίδιο του φυσικού αερίου στον τομέα της παγκόσμιας ενέργειας παραμένει σχετικά σταθερό γύρω στο 20%.
Οι χώρες των ΗΠΑ και της Μέσης Ανατολής, δηλαδή το Κατάρ και το Ιράν, οδηγούν την παγκόσμια παραγωγή φυσικού αερίου. Οι τρεις αυτές αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 50% της αύξησης της παραγωγής φυσικού αερίου έναντι των προοπτικών που υποστηρίζονται από την ισχυρή αύξηση της παραγωγής τόσο στην Κίνα όσο και στη Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης