Περιβάλλον

Καταλυτική η ιδιωτική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλαγής

Καταλυτική η ιδιωτική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλαγής
Ο ρόλος των μη κρατικών φορέων παραβλέφθηκε αρκετά στην παγκόσμια διαχείριση του κλίματος
Η επίπτωση της κλιματική αλλαγής γίνεται όλο και πιο φανερή στην καθημερινή μας ζωή με αποτέλεσμα η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε να βρίσκεται στην ίδια κλίμακα. Η ανθρωπότητα βρίσκεται απέναντι με ένα μεγάλο στοίχημα που ακούει στο όνομα επιβίωση.
Έγγραφο της Wire σχετικά με την κλιματική αλλαγή εξηγεί ότι πόλεις, επιχειρήσεις και επενδυτές χρειάζεται να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να σημειωθούν αλλαγές.
Μέχρι πρόσφατα, ο ρόλος των μη κρατικών φορέων παραβλέφθηκε αρκετά στην παγκόσμια διαχείριση του κλίματος.
Όλο και περισσότερες πόλεις, για παράδειγμα, συνεχίζουν να πιέζουν για κλιματική δράση στις ΗΠΑ, παρά την σαφή αντίθεση του Προέδρου Donald Trump.
Η ανταλλαγή γνώσεων, η ανάπτυξη ικανοτήτων και ο δημόσιος διάλογος μπορούν να έχουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα που είναι δύσκολο να μετρηθούν και δεν υπάρχει τελική απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, παραδέχονται οι συντάκτες.
Το έγγραφο εξετάζει περαιτέρω τέσσερις δηλώσεις σχετικά με τις δεσμεύσεις μη κρατικών φορέων και τους τρόπους με τους οποίους ενδέχεται να επηρεάσουν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της δράσης για το κλίμα.
Οι δηλώσεις είναι: "τόσο περισσότερο το καλύτερο", "Όλοι κερδίζουν", "Ο καθένας έχει το δικό του ρόλο" και "το περισσότερο φέρνει περισσότερα."
Επιπλέον, οι μη κρατικοί παράγοντες όπως οι πόλεις ή οι εταιρείες μπορούν να είναι πολύ πιο δυναμικοί όσον αφορά τις αποφάσεις τους. Και ενώ οι περισσότερες εισροές μπορεί να σημαίνουν ταχύτερους ρυθμούς αλλαγής, οι προτεραιότητές τους μπορούν επίσης να αλλάξουν ταχύτερα.
Παρά όλες τις προκλήσεις, οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η μη κρατική δράση αναμένεται να είναι μεταξύ των κυριότερων καταλυτών για αλλαγή στο εγγύς μέλλον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης