Αναλύσεις

Fitch: Σε αρνητικό υποβαθμίζει το outlook της General Electric

Fitch: Σε αρνητικό υποβαθμίζει το outlook της General Electric
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται την αβεβαιότητα γύρω από τις επιδόσεις της ενεργειακής μονάδας της GE
Νέο πλήγμα δέχθηκε η πιστωτική ποιότητα της ιστορικής General Electric (GE), με τη Fitch Ratings να αναθεωρεί επί τα χείρω τις προοπτικές (outlook), από σταθερές σε αρνητικές, επιβεβαιώνοντας σε «ΒΒΒ+» «F2» τις αξιολογήσεις για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, αντίστοιχα.
Όπως και τις προηγούμενες φορές, ο αμερικανικός οίκος επικαλείται την αβεβαιότητα γύρω από τις επιδόσεις της ενεργειακής μονάδας της GE, αλλά και τον λόγο χρέους/EBITDAR, ο οποίος επί του παρόντος ανέρχεται σε 6x.
Επιπλέον, η GE θα επιβαρυνθεί με 1,5 δισεκ. δολάρια, μετά τον σχετικό διακανονισμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου 2018, ωστόσο, δεν ήταν άσχημα.
Ειδικότερα, η αμερικανική βιομηχανία ανέφερε καθαρά κέρδη 574 εκατ. δολ., ή 7 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 11 δισ. δολ., ή 1,27 δολ. ανά μετοχή, του αντίστοιχου τριμήνου του προηγούμενου έτους.
Έτσι, η GE ανέκαμψε από τη χρέωση 23 δισ. δολ. με την οποία είχε επιβαρυνθεί στο προηγούμενο τρίμηνο, όταν ξεκίνησε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλό της.
Ωστόσο, εξαιρουμένων εκτάκτων στοιχείων, η εταιρεία κέρδισε 17 σεντς ανά μετοχή, κάτω των προσδοκιών για κέρδη 22 σεντς.
Την ίδια ώρα, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 5% και διαμορφώθηκαν σε 33,28 δισ. δολ., ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 32,23 δισ. δολ.

General Electric, η «χειρότερη εταιρεία» των αγορών για το 2018

Την ιστορική General Electric (GE) επέλεξαν ως «χειρότερη εταιρεία» για τις αγορές οι επενδυτές που συμμετείχαν στην έρευνα της Yahoo Finance, για δεύτερη, μάλιστα, συνεχόμενη χρονιά.
Η μετοχή της GE, η οποία μετά από έναν και πλέον αιώνα τέθηκε εκτός του βιομηχανικού Dow Jones Industrial Average (περισσότερα εδώ), έχασε το 60% της αξίας της εντός του τρέχοντος έτους, διαπραγματευόμενη γύρω από τα 7,4 δολάρια -με χρηματιστηριακή αξία ύψους 65,3 δισεκ. δολαρίων.
Στον δείκτη S&P 500, μόνο η μετοχή της Coty έχει υποχωρήσει περισσότερο (64%).
Βέβαια, σε αντίθετο κλίμα, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες οι αναλυτές της JPMorgan αναβάθμισαν τις συστάσεις.
Ειδικότερα, μετέβαλαν σε «neutral» από «underweight» τη σύσταση για τη μετοχή, μετά από 2,5 χρόνια.
Μεταξύ άλλων, όπως του σημαντικού μεγέθους και της εμπειρίας για την εταιρεία, επικαλούνται και τις επικείμενες ισχυρές οικονομικές επιδόσεις από τη δραστηριοποίηση της GE στο IoT (Internet of Things).
Πρόσφατα, γνωστοποιήθηκε πως η General Electric σκοπεύει να πουλήσει το μερίδιο που κατέχει στη Baker Hughes, με τα εκτιμώμενα έσοδα να ανέρχονται σε 4 δισεκ. δολάρια, κεφάλαια που η ιστορική εταιρεία έχει κάτι παραπάνω από ανάγκη.
Μετά τη συναλλαγή, η οποία δεν προβλέπεται να λάβει χώρα πριν τον Ιούλιο του επόμενου έτους (εξαιτίας της συμφωνίας κατά την εξαγορά), η GE θα συνεχίσει να κατέχει πάνω από το 50% της εταιρείας, επισημαίνεται.


www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης