Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Δάνειο 10 εκατ. ευρώ της EBRD στα Σκόπια για την αγορά 35 λεωφορείων που θα κινούνται με CNG

Δάνειο 10 εκατ. ευρώ της EBRD στα Σκόπια για την αγορά 35 λεωφορείων που θα κινούνται με CNG
Το GCAP είναι το σχέδιο μέσω του οποίου μια πόλη που εντάσσεται στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής αστικής ανάπτυξης της τράπεζας
Δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ χορήγησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στα Σκόπια για την αγορά 35 λεωφορείων που θα κινούνται με φυσικό αέριο CNG.
Ειδικότερα, το κρατικό εγγυημένο δάνειο θα βελτιώσει και θα εκσυγχρονίσει τις επιχειρήσεις λεωφορείων, θα ενισχύσει τις δημόσιες συγκοινωνίες και θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, δήλωσε η EBRD προσθέτοντας ότι τα νέα λεωφορεία θα μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 15%.
Εκτός από την παροχή στόλου λεωφορείων CNG και την αντικατάσταση λεωφορείων ντίζελ, το έργο θα συμβάλει επίσης στη βελτίωση της απόδοσης της εταιρείας λεωφορείων Javno Soobrakajno Pretprijatie Skopje (JSP), η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην πόλη των Σκοπίων.
Το GCAP είναι το σχέδιο μέσω του οποίου μια πόλη που εντάσσεται στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής αστικής ανάπτυξης της τράπεζας, η EBRD Green Cities θέτει τους δικούς της στόχους για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και καταγράφει τους τρόπους επίτευξής τους μέχρι το 2020.
Σύμφωνα με τη δήλωση, τα Σκόπια είναι μια από τις 20 πόλεις που έχουν προσυπογράψει το πρόγραμμα και τα νέα λεωφορεία σηματοδοτούν τη πράσινη δέσμευση που έχουν αναλάβει.
Αυτό θα είναι το 16o πρόγραμμα που υπογράφηκε στο πλαίσιο του προγράμματος EBRD Green Cities.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης