Επικαιρότητα

Γεννηματά: Ο Τσίπρας προσπαθεί να διαλύσει το ΚΙΝΑλ - Ο Θεοχαρόπουλος του παράσχει δεκανίκια

Γεννηματά: Ο Τσίπρας προσπαθεί να διαλύσει το ΚΙΝΑλ - Ο Θεοχαρόπουλος του παράσχει δεκανίκια
Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη θεωρεί πως θα πετύχει αυτοδυναμία στην επόμενη Βουλή εάν μειώσει το ΚΙΝΑΛ
Επίθση σε Τσίπρα και Θεοχαρόπουλο εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά με συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ ενώ τήρησε ηπιότερη στάση απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου
Απόπειρα σύνθλιψης του Κινήματος Αλλαγής από τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατήγγειλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, η επικεφαλής της παράταξης Φώφη Γεννηματά, σκιαγραφώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και πιθανές μετεκλογικές κινήσεις.

Υπό την σκιά των μεγάλων αλλαγών στην πολιτική σκηνή που έχει φέρει η συμφωνία των Πρεσπών Η κ. Γεννηματά είπε πως ο κ. Τσίπρας «ξέρει ότι χάνει» και συνεπώς προσπαθεί να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ υποκρινόμενος τον κεντροαριστερό. «Είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο στην Ελλάδα σήμερα», ανέφερε.

Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη θεωρεί πως θα πετύχει αυτοδυναμία στην επόμενη Βουλή εάν μειώσει το ΚΙΝΑΛ, όπως είπε. Τόνισε πως η παράταξη θα επιβιώσει και θα διαδραματίσει ρόλο στο πράγματα.

Βολές για Θεοχαρόπουλο, ήπια στάση για Παπανδρέου

Αναφερόμενη στην διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα λόγω της απόφασής του να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Γεννηματά τόνισε πως πρόθεσή της δεν είναι να τιμωρήσει τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις, αλλά δεν μπορεί να δεχτεί κάποιον που αντιβαίνει στην πλειοψηφική γραμμή της παράταξης.

Ψήφος για την συμφωνία των Πρεσπών ισοδυναμεί με ψήφο στον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αυτή την στιγμή είναι φανερά πληγωμένη και αναζητά «δεκανίκια». Όσον αφορά τους ψίθυρους περί «επιβράβευσης» του κ. Θεοχαρόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως αυτό θα φανεί στο μέλλον.

Επαναβεβαίωσε δε ότι η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ έχει αποφασίσει ομόφωνα να καταψηφίσει τις Πρέσπες στην ψηφοφορία της Πέμπτης.

Η κ. Γεννηματά απέφυγε να μιλήσει ανάλογα για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος δεν είναι βουλευτής αλλά αποτελεί κεντρικό μέλος του πολυκομματικού ΚΙΝΑΛ.

Υπενθύμισε πως ο κ. Παπανδρέου έχει διαπιστώσει μεν θετικά στην συμφωνία με την ΠΓΔΜ, αλλά έχει διατυπώσει ενστάσεις για το θέμα της «γλώσσας και της εθνότητας». Τόνισε με νόημα πως εάν ο πρώην πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ δεν είχε αυτές τις ενστάσεις θα είχε δρομολογήσει λύση του Μακεδονικού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε πάντως πως σύντομα το ΚΙΝΑΛ πρέπει να αφήσει πίσω τον πολυκομματικό χαρακτήρα στην λήψη αποφάσεων και στην χάραξη στρατηγικής, που σημαίνει πως όλοι – περιλαμβανομένου του κ. Παπανδρέου – θα πρέπει να δεχτούν το μοντέλο του ενιαίου κόμματος, που θα ορίζει τις θέσεις της παράταξης.
Πηγή: ΣΚΑΙ.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης