Επικαιρότητα

Διάσκεψη των Προέδρων: Την Πέμπτη 24/1 η ψηφοφορία - Μαυρωτάς και Δανέλλης στην Επιτροπή

Διάσκεψη των Προέδρων: Την Πέμπτη 24/1 η ψηφοφορία - Μαυρωτάς και Δανέλλης στην Επιτροπή
Tη Δευτέρα και την Τρίτη θα περάσει από την Επιτροπή Εξωτερικών  και την Τετάρτη θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια
Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2018 θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα, τη Δευτέρα και την Τρίτη θα περάσει από την Επιτροπή Εξωτερικών  και την Τετάρτη θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.
Μετά τις αντιδράσεις, ο Νίκος Βούτσης κάνει τελικά πίσω αναφορικά με την τοποθέτηση του Σπύρου Δανέλλη στην επιτροπή της Βουλής που θα συζητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Επειτα από τις καταγγελίες της ΝΔ για την εκτροπή, ο πρόεδρος της Βουλής απέσυρε την αποφασή του με την οποία τοποθετήθηκε ο κ. Δανέλλης στην επιτροπή. Ο κ. Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε λόγο για σύνθεση απόψεων στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων με αποτέλεσμα να αποσύρει την αρχική του απόφαση για προσθήκη του κ. Δανέλλη.
Ετσι, ακολούθησε κλήρωση για την επιλογή των δύο που θα έμπαιναν στην επιτροπή, ανάμεσα στους Σπύρο Δανέλλη, Γρηγόρη Ψαριανό και Γιώργο Μαυρωτά. Από την κλήρωση προέκυψε ότι τις δύο θέσεις θα καλύψουν οι κ. Δανέλλης και Μαυρωτάς.
Επειτα από αυτή την εξέλιξη, «κλειδώνει» η πλειοψηφία υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στην επιτροπή, με 29-26.
H Eπιτροπή έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο και οι αποφάσεις λαμβάνονται στην Ολομέλεια.

www.worldenergynews.gr










Πηγή: Εκανε πίσω ο Βούτσης -Με κλήρωση Δανέλλης και Μαυρωτάς στην επιτροπή για τη Συμφωνία | iefimerida.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης