Πετρέλαιο

Σε υψηλό έξι εβδομάδων το πετρέλαιο - Στα 53,5 δολ. το αργό στα 62,4 δολ. το Brent

Σε υψηλό έξι εβδομάδων το πετρέλαιο - Στα 53,5 δολ. το αργό στα 62,4 δολ. το Brent
Το Πεκίνο προτείνει σχέδιο για την μείωση του εμπορικού πλεονάσματος του με τις Ηνωμένες Πολιτείες
Σε υψηλό έξι εβδομάδων με άνοδο κοντά στο 3% διαπραγματεύεται το πετρέλαιο την Παρασκευή 18/1/2019, ακολουθώντας τις αγορές, με την είδηση ότι το Πεκίνο έχει προτείνει ένα σχέδιο για την εξάλειψη του εμπορικού πλεονάσματος του με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το σχέδιο της Κίνας προβλέπει αύξηση των αγορών αμερικανικών αγαθών τα επόμενα έξι χρόνια με στόχο τη μείωση του εμπορικού πλεονάσματος των 323 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι στο μηδέν μέχρι το 2024.
Η τρέχουσα εμπορική διαφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχει δημιουργήσει ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και την εξασθένηση της ζήτησης για καύσιμα.
Ωστόσο, οι εμπορικοί διαπραγματευτές των ΗΠΑ - οι οποίοι στοχεύουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως τα εμπόδια στην πρόσβαση στις κινεζικές αγορές και η υποτιθέμενη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας της Κίνας - είναι σκεπτικοί με την  προσφορά του Πεκίνου, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο δημοσίευσε για πρώτη φορά την είδηση.
Οι τιμές του πετρελαίου στηρίχθηκαν επίσης από έκθεση που εκδόθηκε την Πέμπτη, δείχνοντας ότι η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ υποχώρησε αισθητά το Δεκέμβριο.
Ωστόσο, τα διεθνή συμβόλαια αργού πετρελαίου Brent αυξήθηκαν κατά 1,37 δολ.,ή 2,2%, στα $ 62,55 το βαρέλι γύρω στις 12:25 μ.μ. ET. Το Brent αυξήθηκε νωρίτερα από τα $ 63, την καλύτερη τιμή εντός της ημέρας από τις 7 Δεκεμβρίου.
Τα  συμβόλαια του αμερικανικού West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 1,50 δολ., ή 2,9%, 53,57 δολάρια ανά βαρέλι.
Το WTI έφτασε στα 53.90 δολάρια την Παρασκευή, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Δεκεμβρίου.
Περί τις 19:59 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 53,58 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 2,90% και το brent ενισχυόταν κατά 2,16% στα 62,50δολάρια το βαρέλι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης