Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Μείωση κατά 15% των εισαγωγών LNG της Ισπανίας τον Ιανουάριο

Μείωση κατά 15% των εισαγωγών LNG της Ισπανίας τον Ιανουάριο
Η εσωτερική ζήτηση φυσικού αερίου για το μήνα έχει αναθεωρηθεί από 500 GWh από την Enagas σε 38,8 TWh
Κατά 15% μειώθηκε η προγραμματισμένη παραγγελία LNG της Ισπανίας για τον μήνα του Ιανουαρίου, ακυρώνοντας παράλληλα και δύο υποψήφιες παραδόσεις.
Σύμφωνα με την εταιρεία φυσικού αερίου Enagas, οι προαναφερθείσες ενέργειες γίνονται στο πλαίσιο της πρόβλεψης για μειωμένη τελική ζήτηση και αύξησης του όγκου που παραδόθηκε μέσω του αγωγού.
Οι ακυρωμένες παραδόσεις αφορούσαν την Βαρκελώνη και την Ουέλβα, με την χώρα να έχει προγραμματίσει 15 σκάφη και με συνολικά 1,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον Ιανουάριο.
Η εσωτερική ζήτηση φυσικού αερίου για το μήνα έχει αναθεωρηθεί από 500 GWh από την Enagas σε 38,8 TWh (συμπεριλαμβανομένων των φορτίων φορτηγών 1,2 TWh), ενώ ο όγκος που πρέπει να παραδοθεί απευθείας από τον αγωγό αυξήθηκε από 0,3 TWh σε 20,2 TWh.
Οι αποσύρσεις από την αποθήκευση και η ανάντη παραγωγή αναμένεται επίσης να είναι χαμηλότερες από τις αρχικές υποδείξεις που έγιναν το Νοέμβριο, αναθεωρήθηκαν σε 1,5 TWh από 2,5 TWh.
Για τον Φεβρουάριο, υποβλήθηκαν 19 παραδόσεις LNG την Τετάρτη, με 2,6 εκατ. Εισερχόμενες ποσότητες, πράγμα που συμβαδίζει με τις αρχικές ετήσιες εκτιμήσεις του Enagas για το μήνα από πλευράς όγκου.
Η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ισπανία για τον Φεβρουάριο φαίνεται αρχικά στα 34,6 TWh, η οποία καλύπτεται εν μέρει από τον όγκο του αγωγού 18,1 TWh.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης