Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η Βουλγαρία ανοίγει τη διαδικασία υποβολής προσφορών για κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου

Η Βουλγαρία ανοίγει τη διαδικασία υποβολής προσφορών για κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου

Οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους

Η Βουλγαρική Bulgartransgaz   άνοιξε την Παρασκευή  21/12/2018 την υποβολή προσφορών ύψους 2,28 δισεκατομμυρίων λεβ (1,33 δις.δολ.) για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου μήκους 484 χιλιομέτρων που θα συνδέει τα σύνορά της από την Τουρκία έως τη Σερβία, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των προσφορών για ανοικτή περίοδο .
Οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους εργολάβους πρέπει να γίνουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, αλλά η σύμβαση θα υλοποιηθεί μόνο εάν οι φορτωτές κρατήσουν αρκετή χωρητικότητα για να καταστήσουν τον αγωγό βιώσιμο, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bulgratransgaz Vladimir Malinov.
Ο αγωγός αναμένεται να μεταφέρει κυρίως ρωσικό φυσικό αέριο από τον αγωγό TurkStream στη Σερβία, την Ουγγαρία και την Αυστρία και θα πρέπει να κατασκευαστεί μέχρι το 2020. Θεωρείται επίσης ως μέρος των προσπαθειών της Βουλγαρίας για τη δημιουργία ενός περιφερειακού κόμβου φυσικού αερίου.
Πέντε εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής Gazprom, εξέφρασαν αρχικό ενδιαφέρον για την κράτηση δυναμικότητας, ανέφεραν αξιωματούχοι της Bulgartransgaz.
Η Bulgartransgaz αναζητεί τώρα δεσμευτικές προσφορές για την κράτηση χωρητικότητας για 15 χρόνια. Θα διεξαγάγει δύο ακόμα γύρους του market test  μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει αρκετό ενδιαφέρον για να καταστήσει το έργο βιώσιμο


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης