Πετρέλαιο

Novak: Έτοιμες οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις του ΟΠΕΚ

Novak: Έτοιμες οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις του ΟΠΕΚ
Η συμφωνία και ο αντίκτυπός της στην αγορά θα αναθεωρηθούν τον Απρίλιο του 2019, όταν ο ΟΠΕΚ + θα συναντηθεί για να αποφασίσει για την παραγωγή για τον Ιούλιο και μετά
Κατά 228.000 βαρέλια την ημέρα θα μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου σύμφωνα με τη νέα συμφωνία του ΟΠΕΚ, δήλωσε σήμερα (21/12) ο υπουργός ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο Novak υπογράμμισε ότι οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες είναι έτοιμες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις του ΟΠΕΚ και να μειώσουν αναλογικά την παραγωγή.
Παράλληλα, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του ανακοίνωσαν στις 7 Δεκεμβρίου ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου θα μειωθεί κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (mbpd) για να εξισορροπηθεί η παγκόσμια αγορά πετρελαίου.
Τα μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν ότι η σύμπραξη θα περιορίσει την παραγωγή κατά 800.000 bpd, ενώ οι παραγωγοί πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα μειώσουν κατά 400.000 bpd.
Οι περικοπές της προσφοράς θα βασίζονται στα επίπεδα παραγωγής των συμμετεχουσών χωρών τον Οκτώβριο του 2018 και θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2019 για έξι μήνες, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν της σύμπραξης και των συμμάχων της, που ονομάζεται OPEC +.
Η συμφωνία και ο αντίκτυπός της στην αγορά θα αναθεωρηθούν τον Απρίλιο του 2019, όταν ο ΟΠΕΚ + θα συναντηθεί για να αποφασίσει για την παραγωγή για τον Ιούλιο και μετά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης