Επικαιρότητα

Yildirim: Η αδιάλλακτη στάση των Ελληνοκύπριων δυσκολεύει τη λύση

tags :
Yildirim: Η αδιάλλακτη στάση των Ελληνοκύπριων δυσκολεύει τη λύση
«Η "Νότια Κύπρος" επωφελείται από κάθε είδους δυνατότητα στον κόσμο, η "ΤΔΒΚ" συνεχίζει να είναι απομονωμένη και να έχει περιορισμούς» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας
Για αδιάλλακτη στάση των Ελληνοκύπριων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Binali Yildirim, τονίζοντας πως «για την ειρήνη στην Κύπρο είναι αναπόφευκτη η ασφάλεια στη Μεσόγειο».
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ασιατικών Χωρών, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, υποστήριξε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κρατικές δομές, «η "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και η "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νοτίου Κύπρου», προσθέτοντας ότι ενώ η κατάσταση είναι αυτή, «η "Νότια Κύπρος" επωφελείται από κάθε είδους δυνατότητα στον κόσμο, η "ΤΔΒΚ" συνεχίζει να είναι απομονωμένη και να έχει περιορισμούς».
Όπως είπε, για την εδραίωση της ειρήνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων είναι αναπόφευκτο να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην Μεσόγειο.
«Η αδιάλλακτη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς στην Κύπρο, δυσκολεύει δυστυχώς τη λύση», υποστήριξε ο Binali Yildirim, σημειώνοντας ότι για την ειρήνη «η "ΤΔΒΚ" επιδεικνύει κάθε είδους θυσία και καλή πρόθεση ενώ η "ελληνοκυπριακή διοίκηση" διατηρεί την ίδια στάση».
«Όταν εκδηλωθεί μια ειλικρινής και εποικοδομητική βούληση, τότε οπωσδήποτε θα υπάρξει μια τελική και δίκαιη λύση στην Κύπρο», ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης