Φυσικό Αέριο

Συμφωνία της TAP με Albgaz και Snam για τον αγωγό φυσικού αερίου για την μετά το 2020 περίοδο

tags :
Συμφωνία της TAP με Albgaz και Snam για τον αγωγό φυσικού αερίου για την μετά το 2020 περίοδο
Ο αγωγός ΤΑΠ εκτείνεται για 252 χλμ. στην Αλβανία πριν διασχίσει 105 χλμ. στην Αδριατική Θάλασσα για να φτάσει στην Ιταλία
Η Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) υπέγραψε αρχική  συμφωνία με την αλβανική Albgaz και την ιταλική Snam SpA  οι οποίες θα συνεργασθούν για τη συντήρηση του αγωγού της TAP στη βαλκανική χώρα.
Η τελική συμφωνία  θα υπογραφεί μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την  σύσταση της κοινής επιχείρησης Albgaz-Snam (AGSCo).
Σύμφωνα με το Reuters, η ΤΑΠ και το υπουργείο Ενέργειας της Αλβανίας σε ξεχωριστές ανακοινώσεις την Τετάρτη 14/11/2018 ανέφεραν ότι υπέγραψαν "Επιστολή Προθέσεων'', η οποία σηματοδότησε τα τελικά στάδια της διαπραγμάτευσης των συνομιλιών και της συμφωνίας μεταξύ της TAP και των Albgaz Sh.a και Snam S.p.a"
"Η TAP είναι πεπεισμένη ότι η κοινή επιχείρηση Albgaz / Snam, οντότητα ειδικού σκοπού, θα εξασφαλίσει την ασφαλή και αποτελεσματική συντήρηση του αγωγού Trans Adriatic στην Αλβανία, μετά το πρώτο αέριο το 2020".
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TAP Luca Schieppati εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ολοκληρώνονται "νέα κομμάτια αυτής της στρατηγικής υποδομής και μας φέρνει σε μια επιτυχημένη έναρξη λειτουργίας το 2020."
Η Snam, η οποία κατέχει επίσης το 20% της TAP, ελέγχει το 25% της κοινής επιχείρησης με την Albgaz, την Αλβανική Εταιρεία Υπηρεσιών Αερίου (AGSCo), η οποία υπέβαλε αίτηση εγγραφής μετά την υπογραφή της επιστολής προθέσεως με την TAP.
Ο αγωγός ΤΑΠ εκτείνεται για 252 χλμ. στην Αλβανία πριν διασχίσει 105 χλμ. στην Αδριατική Θάλασσα για να φτάσει στην Ιταλία. Η κατασκευή του υπεράκτιου αγωγού  άρχισε τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί το 2019.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης