Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά το LNG ήρθε το LBG - Η SkanGas παρέδωσε για πρώτη φορά υγροποιημένο βιοαέριο στη Φινλανδία

tags :
Μετά το LNG ήρθε το LBG -  Η SkanGas παρέδωσε για πρώτη φορά υγροποιημένο βιοαέριο στη Φινλανδία

Το LNG και το υγροποιημένο βιοαέριο μπορούν να παραδοθούν με τον ίδιο εξοπλισμό και η μετάβαση  μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πρόσθετες επενδύσεις", ανέφερε η εταιρεία 

Η SkanGas, νορβηγική εταιρεία με έδρα τη Φινλανδία, παρέδωσε για πρώτη φορά υγροποιημένο βιοαέριο (LBG) σε δύο φινλανδούς πελάτες, ανακοίνωσε την Τρίτη 23/10/2018.
Το LBG, μια ανανεώσιμη έκδοση του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), παράγεται από οργανικά απόβλητα και μπορεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των εταιρειών που το χρησιμοποιούν, δήλωσε η SkanGas, η οποία είχε παραδώσει το προϊόν σε έναν Σουηδό και έναν Νορβηγό αγοραστή.
Ενώ το LBG εξακολουθεί να θεωρείται ανώριμη αγορά και ως εκ τούτου δαπανηρότερη από πολλές εναλλακτικές λύσεις, αποτελεί επίσης μέρος μιας αυξανόμενης τάσης κατανάλωσης βιοενέργειας.
"Παραδόσαμε για πρώτη φορά υγροποιημένο βιοαέριο σε Nornickel Harjavalta και STEP Oy ... Το LNG και το υγροποιημένο βιοαέριο μπορούν να παραδοθούν με τον ίδιο εξοπλισμό και η μετάβαση στο υγροποιημένο βιοαέριο μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πρόσθετες επενδύσεις", ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση
Η STEP, αρκτικόλεξο για τις Φιλανδικές Υπηρεσίες Βιομηχανικής Ενέργειας, προσφέρει λύσεις βιώσιμης ενέργειας για βιομηχανικούς πελάτες και αποτελεί κοινή επιχείρηση της Pori Energia και της Veolia.
Η Nornickel Harjavalta, πελάτης της SkanGas LNG, είναι επεξεργαστής μεταλλικών και χημικών προϊόντων νικελίου και θα χρησιμοποιήσει LBG στην παραγωγή ενέργειας.
Το μέγεθος των παραδόσεων και η αξία των συμφωνιών δεν έγιναν γνωστά.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης