Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Trump: Οι επιστήμονες που ασχολούνται με το κλίμα έχουν πολιτική ατζέντα

Trump: Οι επιστήμονες που ασχολούνται με το κλίμα έχουν πολιτική ατζέντα

Η έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε ότι ο κόσμος κατευθύνεται προς την άνοδο της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς.

Για ύπαρξη πολιτικής ατζέντας στην ομάδα των επιστημόνων που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή έκανε λόγο ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο CBS αμφισβητώντας παράλληλα το ότι οι άνθρωποι ευθύνονται για τις αυξανόμενες θερμοκρασίες της γης.

Ο Τραμπ μιλώντας μία εβδομάδα μετά την έκκληση που απηύθυναν οι επιστήμονες στην ανθρωπότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει την αύξηση της θερμοκρασίας, σημείωσε ότι δεν πιστεύει πλέον ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί φάρσα.

Εν τω μεταξύ, οι κορυφαίοι επιστήμονες του κόσμου συμφωνούν ότι η κλιματική αλλαγή προκαλείται από τον άνθρωπο.

Η έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) την περασμένη εβδομάδα - ο κορυφαίος διεθνής φορέας που αξιολογεί την κλιματική αλλαγή - προειδοποίησε ότι ο κόσμος κατευθύνεται προς την άνοδο της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς.

Οι επιστήμονες λένε ότι οι φυσικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας επιδεινώνονται από την ανθρώπινη δραστηριότητα - η οποία έχει οδηγήσει στην υπερθέρμανση του πλανήτη κατά έναν βαθμό πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Σύμφωνα με την έκθεση της IPCC, αν η ανθρωπότητα θα μπορέσει να περιορίσει τη θέρμανση της γης κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με την προ-βιομηχανική εποχή, αυτό θα σημαίνει «ταχείες, εκτεταμένες και αλλαγές άνευ προηγουμένου σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας».

 

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης