Τελευταία Νέα

Προχωρούν τα αιολικά σχέδια της Αιγύπτου - Ποιο είναι το νέο project που θα τεθεί σε λειτουργία έως το 2020

Προχωρούν τα αιολικά σχέδια της Αιγύπτου - Ποιο είναι το νέο project που θα τεθεί σε λειτουργία έως το 2020

Η Αίγυπτος προσπαθεί να επιτύχει το στόχο της να παράγει το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2020

Το 2020 θα είναι θα ανοίξει τις πύλες του ένα αιολικό πάρκο ισχύος 250 MW στον Κόλπο του Σουέζ ανακοίνωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Ηλεκτρισμού Mohamed Shaker.

Το συγκεκριμένο έργο θα τεθεί σε ένα σύστημα BOO (Build-Own-Operate) από μια κοινοπραξία Αιγύπτου-Ιαπωνίας.

Παράλληλα, ο Shaker δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με την Ιαπωνική Τράπεζα Διεθνούς Συνεργασίας (JBIC) για τη χρηματοδότηση της κατασκευής αιολικού πάρκου.

Η Αίγυπτος προσπαθεί να επιτύχει το στόχο της να παράγει το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2020.

Ο υπουργός δήλωσε ότι οι εργασίες συνεχίζονται με έργα ανανεώσιμης ενέργειας για την υλοποίηση αυτού του στόχου, προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη και να προσελκυσθούν ξένες επενδύσεις για την κατασκευή των μεγαλύτερων μονάδων παραγωγής ενέργειας από αιολική και ηλιακή ενέργεια, παρέχοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Το αιολικό πάρκο θα βρίσκεται στο Ras Gharib στον κόλπο του Σουέζ. Το συνολικό επενδυτικό κόστος του έργου ανέρχεται σε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια.

Το έργο θα προσφέρει ευκαιρίες για τοπική απασχόληση και θα αυξήσει την κοινωνικοοικονομική δραστηριότητα στη γύρω περιοχή, βοηθώντας παράλληλα τη διαφοροποίηση του ενεργειακού μίγματος και την παροχή περισσότερης ανταγωνιστικής τιμής ενέργειας στη χώρα.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης