Αναλύσεις

ΔΗΣΥ: Ερώτηση στη Βουλή για το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης

ΔΗΣΥ: Ερώτηση στη Βουλή για το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης

Με την ερώτησή τους καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν ακόμη, αν έχουν σχέδιο για την προστασία νοικοκυριών, καταναλωτών και επιχειρήσεων

Τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και την επαναφορά του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στα προηγούμενα επίπεδα, ζητά η ΔΗΣΥ.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή τρεις βουλευτές της, οι κ.κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνουν την ανάγκη προστασίας των καταναλωτών από τις αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Τα πρώτα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη πλήξει τη χώρα μας, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα αυξηθεί φέτος κατά 16%-17%, ξεπερνώντας το 1,11 ευρώ/λίτρο στις αστικές περιοχές και αγγίζοντας το 1,25 ευρώ/λίτρο σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές», αναφέρουν και προσθέτουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αύξησε τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο οποίος ανέρχεται πλέον στα 280 ευρώ/χιλιόλιτρο, ενώ παράλληλα, μείωσε το επίδομα θέρμανσης κατά 50%.

Με την ερώτησή τους καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν ακόμη, αν έχουν σχέδιο για την προστασία νοικοκυριών, καταναλωτών και επιχειρήσεων.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης