Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Handelsblatt: Ένα πρόβλημα λιγότερο για τον Τσίπρα μετά το φιάσκο στην πΓΔΜ

Handelsblatt: Ένα πρόβλημα λιγότερο για τον Τσίπρα μετά το φιάσκο στην πΓΔΜ

H πρώτη αντίδραση από το ΥΠΕΞ ήταν ότι η Ελλάδα σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος… αλλά ο Τσίπρας δεν αποκλείεται κρυφά να αισθάνεται ανακουφισμένος

Να σταθμίσει τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στην ελληνική κυβέρνηση η χθεσινή αποτυχία επιχειρεί η Handelsblatt.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, μεταδίδει η Deutsche Welle, «η πρώτη αντίδραση από το υπουργείο Εξωτρικών, ήταν ότι η Ελλάδα σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος… αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται κρυφά να αισθάνεται ανακουφισμένος».
«Διότι με αυτό το αποτέλεσμα έχει καταρχήν ένα πρόβλημα λιγότερο.
Με τη στάση του απέσπασε μεγάλη αναγνώριση από τους εταίρους του στην ΕΕ και το ΝATO μετά από διαμάχη 27 χρόνων για το όνομα.
Αλλά η ιστορική, όπως επαινέθηκε, συμφωνία απείλησε να γίνει παγίδα για την κυβέρνησή του, λόγω των τεράστιων αντιστάσεων από τον λαό του (...) Διάσπαση του κυβερνητικού συνασπισμού με τον Καμμένο θα σήμαινε πρόωρες εκλογές αρχές του 2019» συνεχίζει ο γερμανός αρθρογράφος.
«Και αυτές θα οδηγούσαν, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις σε πρωτιά τη συντηρητική αντιπολίτευση και την απώλεια εξουσίας για τον Τσίπρα.
Τώρα με την έκβαση του δημοψηφίσματος κερδίζει τουλάχιστον χρόνο».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης