Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Συνάντηση του Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Δημαρά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συνάντηση του Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Δημαρά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές της συμβολής της εκκλησίας σε σημαντικούς περιβαλλοντικούς τομείς
 

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, είχε σήμερα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς, με σκοπό την συνεργασία εκκλησίας και υπουργείου σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον.
 Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές της συμβολής της εκκλησίας σε σημαντικούς περιβαλλοντικούς τομείς, αλλά και η δυνατότητα συμβολής του υπουργείου σε ζητήματα που αντιμετωπίζει η εκκλησία και εφάπτονται στο περιβάλλον και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού.
Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Γιώργος Δημαράς, δήλωσε: «Ως οικολόγος υπουργός, στην συνάντηση που είχα με τον Αρχιεπίσκοπο, του ανέλυσα τους σκοπούς της οικολογίας και ότι ως άνθρωποι έχουμε την ηθική υποχρέωση να προστατέψουμε την ζωή του πλανήτη σε όλες της τις μορφές. Ζήτησα επίσης την στήριξη της εκκλησίας στις προσπάθειές του υπουργείου για την προστασία της φύσης και των φυσικών πόρων, που έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Από την πλευρά μου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου και του νόμου, θα συμβάλλω κατά το μέγιστο δυνατό στην διάσωση των βυζαντινών μνημείων που κινδυνεύουν και στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας για την στήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης