Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Επιτακτική η ανάγκη ανάπτυξης των ΑΠΕ της Τουρκίας - Ποιο μοντέλο ακολουθούν Ισπανία και Γερμανία

Επιτακτική η ανάγκη ανάπτυξης των ΑΠΕ της Τουρκίας - Ποιο μοντέλο ακολουθούν Ισπανία και Γερμανία

Η Γερμανία πραγματοποιεί μια ενεργειακή μετάβαση με τη σταδιακή κατάργηση παλαιών, περιβαλλοντικά επικίνδυνων και αναποτελεσματικών σταθμών άνθρακα και επίσης με την ενίσχυση της δυναμικότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Αναφορά στους μη αποδοτικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της Τουρκίας έκανε στο πρακτορείο anadolu, ο ανώτερος σύμβουλος της ρυθμιστικής Ενέργειας των ΗΠΑ, Michael Hogan.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι: «Οι μη παραγωγικοί και μη αποδοτικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής της Τουρκίας πρέπει να αποσυρθούν, ώστε οι εγχώριοι ανανεώσιμοι ενεργειακοί πόροι να μπορούν να επωφεληθούν από ένα μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς ενέργειας»

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι το μεγάλο πλεόνασμα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας μπορεί να υπερνικηθεί μεσοπρόθεσμα μέσω πολιτικών για την εξισορρόπηση της αγοράς.

"Τελικά σε κάποιο σημείο, η προσφορά πρέπει να εξισορροπηθεί και τα βασικά στοιχεία της αγοράς είναι πολύ σημαντικά [για να συμβεί αυτό]", δήλωσε ο Hogan.

Εισηγήθηκε ότι η Τουρκία ακολουθεί τα παραδείγματα που έχουν τεθεί στη Γερμανία και στην Ισπανία για την ισορροπία αυτή με την αποχώρηση παλαιών και αναποτελεσματικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Η Γερμανία πραγματοποιεί μια ενεργειακή μετάβαση με τη σταδιακή κατάργηση παλαιών, περιβαλλοντικά επικίνδυνων και αναποτελεσματικών σταθμών άνθρακα και επίσης με την ενίσχυση της δυναμικότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξήγησε.

«Για να είναι βιώσιμες οι νέες επενδύσεις στην αγορά, ένα από τα σημαντικά ζητήματα είναι ότι η βιομηχανία πρέπει να είναι βέβαιη ότι χρειάζεται νέα ή καθαρότερη δυναμικότητα στο σύστημα. Ο αποδεδειγμένος τρόπος είναι ότι όσο απαιτείται αυτή η ικανότητα , οι τιμές θα αυξηθούν », δήλωσε ο Hogan, προσθέτοντας ότι «το πλεόνασμα εφοδιασμού οδηγεί τις τιμές κάτω».

Υποστήριξε επίσης ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν χρειάζονται επιδοτήσεις δεδομένου ότι δεν απαιτείται εξωτερικό κόστος όπως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ το κόστος της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρακμάζει.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης