Αναλύσεις

Μανιάτης: Ποιος εισηγήθηκε στο Δ.Σ. της ΔΕΗ την εξαγορά της EDS;

Μανιάτης: Ποιος εισηγήθηκε στο Δ.Σ. της ΔΕΗ την εξαγορά της EDS;

«Υπήρξε πριν ή μετά την εξαγορά της EDS, οποιαδήποτε ενημέρωση ή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση, ως εκπροσώπου του δημοσίου-βασικού μετόχου, κατόχου του 51% των μετοχών της ΔΕΗ;» διερωτάται μεταξύ άλλων ο κ. Μανιάτης

Τα δικά του ερωτήματα προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη και Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθ. Γιάννης Μανιάτης με αφορμή τη δημοσιοποίηση της απόφασης της ΔΕΗ να εξαγοράσει τη σκοπιανή εταιρεία ενέργειας EDS, ιδιοκτησίας του Αντιπροέδρου του κ. Ζόραν Ζάεφ.

 

«Η δημοσιοποίηση της απόφασης της ΔΕΗ να εξαγοράσει τη σκοπιανή εταιρεία ενέργειας EDS, ιδιοκτησίας του Αντιπροέδρου του κ. Ζόραν Ζάεφ, και μάλιστα 2 μόλις μήνες πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχει δημιουργήσει σωρεία ερωτημάτων αναφορικά με τη σκοπιμότητα της απόφασης αυτής και ιδιαίτερα σε σχέση με τα κριτήρια με βάση τα οποία εισηγήθηκαν οι όποιοι σύμβουλοι τη συγκεκριμένη εξαγορά.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.            Για ποιες χώρες των Βαλκανίων ενδιαφέρθηκε η ΔΕΗ, προκειμένου να διερευνήσει τις προοπτικές επιχειρηματικής της επέκτασης; Πώς έγιναν οι διερευνήσεις αυτές, ποια ήταν τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν;

2.            Ποιος εισηγήθηκε στο Δ.Σ. της ΔΕΗ τη συγκεκριμένη επιχειρηματική απόφαση, ποια ήταν τα κριτήρια λήψης της απόφασης και ποιο ήταν το χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης των συζητήσεων; Παρακαλώ να κατατεθεί η σχετική εισήγηση προς το Δ.Σ., καθώς και η αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ.

3.            Υπήρξε πριν ή μετά την εξαγορά της EDS, οποιαδήποτε ενημέρωση ή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση, ως εκπροσώπου του δημοσίου-βασικού μετόχου, κατόχου του 51% των μετοχών της ΔΕΗ;»

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης