Αναλύσεις

Μανιάτης: Τεράστιες καθυστερήσεις στα κονδύλια από τα Αιολικά Πάρκα

Μανιάτης: Τεράστιες καθυστερήσεις στα κονδύλια από τα Αιολικά Πάρκα

Ο Γ. Μανιάτης ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις για τους λόγους της τεράστιας αυτής καθυστέρησης

Τις τεράστιες καθυστερήσεις 3,5 ετών στην απόδοση των κονδυλίων του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων για τα έτη 2015, 2016, 2017, αναδεικνύει με ερώτησή του ο Βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθ. Γιάννης Μανιάτης, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη.  
Ο Γ. Μανιάτης ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις για τους λόγους της τεράστιας αυτής καθυστέρησης, καθώς και για το πότε προτίθεται η κυβέρνηση να κατανείμει τα χρήματα στους δικαιούχους. Επιπλέον, εκφράζει την ανησυχία του για τη νέα αυτή καθυστέρηση, υπενθυμίζοντας ότι το ΥΠΕΝ καθυστέρησε σημαντικά να διανείμει στους δικαιούχους τα ύψους 18.000.000€ αντίστοιχα έτοιμα κονδύλια των ετών μέχρι το 2014, για τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραδώσει έτοιμη Υπουργική Απόφαση εφαρμογής.
Το αναλυτικό κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:       
«Κύριε Υπουργέ,
έχουν παρέλθει ήδη 3,5 χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κι ακόμη καθυστερεί η απόδοση των κονδυλίων του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων για τα έτη 2015, 2016, 2017 στους 50.000 οικιακούς καταναλωτές των 272 ορεινών χωριών της χώρας όπου λειτουργούν Σταθμοί ΑΠΕ.
Επειδή το Υπουργείο σας καθυστέρησε σημαντικά να διανείμει στους δικαιούχους τα ύψους 18.000.000€ αντίστοιχα έτοιμα κονδύλια των ετών μέχρι το 2014, για τα οποία σας είχαμε επίσης παραδώσει έτοιμη Υπουργική Απόφαση εφαρμογής, δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για τη νέα αυτή καθυστέρηση.
Τα κονδύλια αυτά είναι απολύτως απαραίτητα για τις οικογένειες των ορεινών χωριών της χώρας και είναι αποτέλεσμα δικής μας νομοθετικής πρωτοβουλίας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει.
Επειδή υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι πιθανόν ακόμη και αυτό το κονδύλι να χρησιμοποιηθεί για καθαρά μικροκομματικούς προεκλογικούς σκοπούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, απαιτείται άμεσα να προχωρήσετε στην κατανομή των αντίστοιχων κονδυλίων στους δικαιούχους.
Τα χρήματα (ελπίζουμε πως) τα έχετε συγκεντρώσει και υπάρχουν, η Υπουργική Απόφαση Εφαρμογής υπάρχει και η κατανομή που έγινε τον Αύγουστο του 2017 διευκρίνισε ακόμη και τα τελευταία σημεία ασαφειών για τους δικαιούχους.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Γιατί υπάρχει η τεράστια καθυστέρηση στην απόδοση των κονδυλίων του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων στους δικαιούχους;
  2. Πότε προτίθεται η κυβέρνηση να κατανείμει τα χρήματα αυτά;»

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης