Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Αίσιο τέλος στο ολονύχτιο θρίλερ για 875 επιβάτες του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος»

Αίσιο τέλος στο ολονύχτιο θρίλερ για 875 επιβάτες του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος»

Εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του πλοίου και ενώ έπλεε ανοικτά της Ύδρας

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ που έζησαν τα ξημερώματα οι 875 επιβάτες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ύστερα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία στο γκαράζ του πλοίου και ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά της νησίδας του Αγίου Γεωργίου κοντά στην Ύδρα.
Λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα το πλοίο, το οποίο είχε αναχωρήσει στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης από τον Πειραιά με προορισμό τα Χανιά, επέστρεψε στον Πειραιά και περίπου 40 λεπτά αργότερα άρχισε η αποβίβαση των επιβατών, η οποία ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 07:00 το πρωί χωρίς προβλήματα και χωρίς να αναφερθεί ο οποιοσδήποτε τραυματισμός.
Πάντως μέχρι και αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η πυρόσβεση της φωτιάς, καθώς εξακολουθούν να βγαίνουν καπνοί από το γκαράζ του πλοίου.
Σημειώνεται πως κατά την επιστροφή του πλοίου στον Πειραιά βρίσκονταν 9 πλωτά του λιμενικού σώματος, ρυμουλκά, φορτηγό αλλά και τρία επιβατηγά πλοία, έτοιμα να συνδράμουν, αν κάτι δεν πήγαινε καλά.
Το πλοίο, το οποίο προς στιγμή ακινητοποιήθηκε μεσοπέλαγα, κατά τις 02:30 τα ξημερώματα και όταν η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, άλλαξε κατεύθυνση με προορισμό τον Πειραιά.
Το θρίλερ άρχισε και ενώ το πλοίο, το οποίο είχε αναχωρήσει στις 22:00 το βράδυ από τον Πειραιά, έπλεε ανοιχτά της Ύδρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 23:30 σήμανε συναγερμός καθώς το μηχανοστάσιο και το γκαράζ γέμισαν με καπνούς, οι οποίοι έφτασαν στις καμπίνες και στα καταστρώματα του πλοίου, στο οποίο επέβαιναν 875 επιβάτες και 141 άτομα πλήρωμα.
Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε σε φορτηγό.
Όπως υποστήρξε ο πλοίαρχος, άμεσα λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας του πλοίου ενώ ενημέρωσε για το συμβάν και τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.
Σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, ενώ κοντά στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια του συμβάντος έσπευσαν 9 πλωτά του λιμενικού σώματος, ρυμουλκά, ένα φορτηγό και τρία επιβατηγά πλοία.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε με 2 πυροσβεστικά πλοιάρια και μια ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ. Όλοι οι επιβάτες του πλοίου παρέμειναν με ασφάλεια σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης, στο πρυμναίο τμήμα του σκάφους.
Το πλοίο μεταφέρει 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.
Στις μαρτυρίες τους επιβάτες του πλοίου ανέφεραν πως δεν υπήρξε πανικός παρά το γεγονός ότι υπήρξε αρκετός καπνός στα καταστρώματα, ότι το πλήρωμα του πλοίου έκανε ότι μπορούσε για να διαχειριστεί την κατάσταση καθώς και ότι δόθηκαν σωσίβια στους επιβάτες κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Σαντορινιός (υφ. Ναυτιλίας): Xωρίς προβλήματα και τραυματισμούς η αποβίβαση των επιβατών του Ελευθέριος Βενιζέλος

Την θέση ότι η αποβίβαση των 875 επιβατών του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς προβλήματα και χωρίς τραυματισμούς διατύπωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Ν. Σαντορινιός.
«Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς, μετά τη συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.
«Αυτή τη στιγμή προχωράμε στην προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει έρευνα για τα αίτια που την προκάλεσαν», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης