Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Ξεπέρασε τις 26.000 μονάδες ο Dow Jones και για πρώτη φορά ο Nasdaq τις 8.000 μονάδες

Wall Street: Ξεπέρασε τις 26.000 μονάδες ο Dow Jones και για πρώτη φορά ο Nasdaq τις 8.000 μονάδες

Mέσα μεταδίδουν πως οι συζητήσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Μεξικό έχουν ολοκληρωθεί και ότι μια ανακοίνωση θα μπορούσε να εκδοθεί ακόμη και σήμερα   

Σημαντικά κέρδη καταγράφει σήμερα (27/8/2018) η Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να ανακτά τις 26.000 μονάδες και τον Nasdaq να ξεπερνά για πρώτη φορά τις 8.000, καθώς ΗΠΑ και Μεξικό δείχνουν ότι έχουν φτάσει κοντά σε μια συμφωνία για τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA), ενώ ώθηση στους δείκτες προσφέρουν και οι πρόσφατες δεσμεύσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για συνέχιση των σταδιακών αυξήσεων των επιτοκίων.
Τα σχόλια του Jerome Powell είχαν ωθήσει τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq σε ιστορικά υψηλά επίπεδα την Παρασκευή.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,6% στις 25.947 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 2.890 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,6% υψηλότερα, στις 7.994 μονάδες.
Ο μεξικανός υπουργός Οικονομίας, Ildefonso Guajardo, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά στην επίλυση βασικών τους διαφορών αναφορικά με το εμπόριο.
Ξένα ειδησεογραφικά μέσα μεταδίδουν σήμερα πως οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν ολοκληρωθεί και ότι μια ανακοίνωση για τη NAFTA θα μπορούσε να εκδοθεί ακόμη και σήμερα.
Αισιόδοξος για μια «μεγάλη εμπορική συμφωνία» με το Μεξικό, εμφανίστηκε, εξάλλου, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι «μια μεγάλη συμφωνία φαίνεται ότι επιτυγχάνεται με το Μεξικό», επιβεβαιώνοντας προηγούμενο μήνυμά του που ανέφερε ότι «οι σχέσεις με το Μεξικό γίνονται ολοένα και καλύτερες».
«Υπάρχουν ορισμένοι πράγματι καλοί άνθρωποι, τόσο στη νέα όσο και στην προηγούμενη κυβέρνηση του Μεξικού», έσπευσε να προσθέσει.
Οι μετοχές των Caterpillar και Boeing ενισχύονται κατά 1,7% και 0,8% αντίστοιχα, καθώς οι δύο εταιρείες θεωρούνται ιδιαίτερα «ευαίσθητες» σε θέματα εμπορίου, λόγω της μεγάλης τους έκθεσης στο εξωτερικό.
Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των General Motors και Fiat Chrysler, κατά 1,6% και 1,8% αντίστοιχα.

Άνοδος στις ευρωαγορές - Ώθηση από εκτιμήσεις για Γερμανία

Με άνοδο κινούνται, εν τω μεταξύ, τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να αποτιμούν θετικά τις παρουσίες των κεντρικών τραπεζιτών στο ετήσιο τραπεζικό συμπόσιο του Jackson Hole στις ΗΠΑ, ενώ σημαντική ώθηση στη γερμανική αγορά προσφέρουν οι εκτιμήσεις του ινστιτούτου IFO για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.
Περί τις 17:15, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 1,2% στις 12.540 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,2% στις 7.578 μονάδες, ενώ στις 5.484 μονάδες κινείται ο CAC 40 στο Παρίσι, με άνοδο 0,9%.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,1% στις 20.769 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,7% στις 9.653 μονάδες.
Το ινστιτούτο Ifo εκτιμά ότι η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα διαμορφωθεί στο 1,8% - 1,9% το 2018, επισημαίνοντας ότι η ισχυρή εσωτερική ζήτηση θα υπερκαλύψει τις αβεβαιότητες από το Brexit και την τουρκική λίρα.
Βέβαια, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν μέσω των επίμονων εμπορικών ανησυχιών, αφού οι νέες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας φαίνεται παραμένουν μετέωρες, ενισχύοντας την αβεβαιότητα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης