Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Diamondback εξαγοράζει την Energen έναντι 9,2 δισ. δολ. για να ενισχύσει την παρουσία της στην Permian

Η Diamondback εξαγοράζει την Energen έναντι 9,2 δισ. δολ. για να ενισχύσει την παρουσία της στην Permian

Η συμφωνία αποτιμά τα ακίνητα της Energen σε περίπου 65.000 δολάρια ανά στρέμμα (0.4 εκτάρια), μεταξύ των υψηλότερων τιμών στην Permian

 

 

H αμερικανή εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου Diamondback Energy Inc εξαγοράζει την ανταγωνίστρια της Energen Corp σε μια συμφωνία συνολικού ύψους 9,2 δισ. δολαρίων, ενισχύοντας την θέση της  στο μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο πετρελαϊκό πεδίο της χώρας Permian.

Η Energen βρισκόταν υπό πίεση από τον ακτιβιστή επενδυτή Corvex Management για περισσότερο από ένα χρόνο για να πωληθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αδύναμες αποδόσεις. Η προτεινόμενη απόκτηση είναι η δεύτερη θέση της Diamondback στην Permian μια εβδομάδα, μετά από μια συμφωνία ύψους 1,2 δισ. δολ. για την Ajax Resources LLC.

Οι παραγωγοί σχιστολιθικών αποθεμάτων του Δυτικού Τέξας αντιμετωπίζουν επίσης πιέσεις για την επέκταση της κλίμακας και της αποδοτικότητας στη λεκάνη Permian καθώς το υψηλότερο κόστος για τις υπηρεσίες και η ανάγκη εξασφάλισης μεταφοράς μέσω αγωγών από την περιοχή, ζυγίζουν σε μικρότερες και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η συμφωνία αποτιμά τα ακίνητα της Energen σε περίπου 65.000 δολάρια ανά στρέμμα (0.4 εκτάρια), μεταξύ των υψηλότερων τιμών στην Permian τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Andrew Dittmar, αναλυτής της M & A στην εταιρεία παροχής δεδομένων DrillingInfo.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης