Τελευταία Νέα
Commodities

Vale: Οι εμπορικές εντάσεις δεν θα επηρεάσουν την τιμή του σιδηρομεταλλεύματος

tags :
Vale: Οι εμπορικές εντάσεις δεν θα επηρεάσουν την τιμή του σιδηρομεταλλεύματος

Μόνο ένας «κατακλυσμός» θα μπορούσε να επηρεάσει την ποιότητα του μεταλλεύματος υποστηρίζει ο CEO της εταιρείας

Η Vale της Βραζιλίας, ο κορυφαίος παραγωγός σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, προβλέπει σταθερές τιμές και αυξανόμενα ασφάλιστρα για το υψηλής ποιότητας μετάλλευμα της, χάρη στη μεγάλη ζήτηση από την Κίνα και παρά τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Vale δήλωσε  ότι υπάρχει έλλειψη του εμπορικού σήματος υψηλής ποιότητας μεταλλεύματος γεγονός που προστατεύει την επιχείρηση στο άμεσο μέλλον από τον αντίκτυπο ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, ο οποίος έχει βλάψει άλλα ορυκτά.
"Θα χρειαζόταν ένα κατακλυσμό για να αλλάξει κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Fabio Schvartsman στους αναλυτές σε τηλεδιάσκεψη, μια μέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου τα οποία δεν επηρεάσθηκαν από την  πτώση του πραγματικού νομίσματος της Βραζιλίας και την απεργία των οδηγών τον Μαΐο που έπληξε την κορυφαία οικονομία της Λατινικής Αμερικής.
Οι δηλώσεις περί εμπορικού πολέμου "δεν έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση την τιμή του σιδηρομεταλλεύματος ... Υπό κανονικά σενάρια, έχουμε πολύ μεγάλη πιθανότητα οι τιμές να είναι αρκετά καλά τοποθετημένες", ανέφερε.
Τα στελέχη δήλωσαν επίσης ότι ένα επιχειρηματικό σχέδιο για το Samarco, μια κοινοπραξία με την BHP που ήταν στην περιοχή της μοιραίας έκρηξης φράγματος, σταμάτησαν και   θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν όταν θα υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες.
Ωστόσο, σημείωσαν ότι οι εργασίες επανάληψης θα απαιτήσουν άδειες από αρχές οι οποίες είναι πέραν του ελέγχου των εταιρειών.
Οι επιχειρήσεις στο Samarco σταμάτησαν μετά από την κατάρρευση του φράγματος τον  Νοέμβριο του 2015, όπου 19 άτομα  έχασαν την ζωή τους και προκάλεσε τη χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή της Βραζιλίας.
Τον Ιούνιο, οι Samarco, Vale και BHP υπέγραψαν συμφωνία με τις αρχές της Βραζιλίας διακανονισμό αξίας 20 δισεκατομμυρίων real για την τραγωδία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης