Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Δεύτερη χώρα εισαγωγής LNG στην Ευρώπη το 2017

Τουρκία: Δεύτερη χώρα εισαγωγής LNG στην Ευρώπη το 2017

Oι ευρωπαϊκές χώρες εισήγαγαν συνολικά 47 εκατομμύρια τόνους LNG το 2017

Η Τουρκία έγινε η δεύτερη χώρα εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ευρώπη το 2017, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Φυσικών Αερίων (IGU) που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τις στατιστικές που συντάχθηκαν από την έκθεση, οι ευρωπαϊκές χώρες εισήγαγαν συνολικά 47 εκατομμύρια τόνους ΥΦΑ το 2017.

Η Ισπανία ήταν η ηγετική χώρα στις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη με 12,2 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Η Τουρκία εισήγαγε πέρυσι 7,8 εκατομμύρια τόνους ΥΦΑ. Η Γαλλία ακολούθησε την Τουρκία με 6 εκατομμύρια τόνους και η Βρετανία εισήγαγε 4,9 εκατομμύρια τόνους.

Η Τουρκία ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG το 2015 και ο τέταρτος μεγαλύτερος στην Ευρώπη το 2016 με 5,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Οι χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής παρείχαν το μεγαλύτερο μέρος του ΥΦΑ της Ευρώπης.

Η Τουρκία εισήγαγε 3,45 εκατομμύρια τόνους ΥΦΑ από την Αλγερία, 1,51 εκατομμύρια τόνους από τη Νιγηρία και ένα εκατομμύριο τόνους από το Κατάρ.

Άλλες χώρες που πώλησαν ΥΦΑ στην Τουρκία ήταν η Νορβηγία και οι ΗΠΑ.

Παράλληλα, η Τουρκία έχει ως στόχο να αυξήσει τη χωρητικότητα αποθήκευσης φυσικού αερίου και τον αριθμό εγκαταστάσεων ΥΦΑ στη χώρα.

Η χώρα διαθέτει τον τερματικό σταθμό LNG της Marmara Ereglisi με χωρητικότητα 5,9 εκατομμυρίων τόνων και τον τερματικό σταθμό LNG της Aliaga Egegaz με ετήσια δυναμικότητα 4,4 εκατομμυρίων τόνων.

Η Τουρκία διαθέτει επίσης δύο πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU), μία από τις οποίες βρίσκεται στη Σμύρνη και η άλλη στο Hatay.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης