Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Τον Φεβρουάριο του 2017 η αξιολόγηση, στο β΄ τρίμηνο το QE, σύμφωνα με πηγή του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ

Τον Φεβρουάριο του 2017 η αξιολόγηση, στο β΄ τρίμηνο το QE, σύμφωνα με πηγή του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ
Η Γερμανία έχει στηρίξει και τα τρία προγράμματα της Ελλάδος, έχει χρηματοδοτήσει με τα περισσότερα κεφάλαια την Ελλάδα και έχει σε όλα τα καίρια θέματα ενεργήσει θετικά με γνώμονα την ανάπτυξη, αναφέρει η πηγή του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ.
Η Γερμανική πλευρά επιρρίπτει τις ευθύνες στην Ελλάδα για τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση.
«Η Γερμανία τάσσεται υπέρ της άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, αλλά φαίνεται ότι η Ελλάδα χρονοτριβεί, η Ελλάδα είναι υπαίτια για τις καθυστερήσεις» αναφέρει πηγή στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, που μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews.
Με βάση την ίδια πηγή «στο Euro Working Group στις 12 Ιανουαρίου θα διαφανούν ξεκάθαρα οι προθέσεις της Ελλάδος και στις 26 Ιανουαρίου στο Eurogroup θα καταγραφεί πλήρως η όποια πρόοδος έχει σημειωθεί.
Είναι βαρετό να κατηγορείται συνεχώς η Γερμανία, γιατί η Ελλάδα δεν θέλει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.
Η Γερμανία θέλει να κλείσει όσο πιο γρήγορα με το μόνιμο πρόβλημα που ονομάζεται Ελλάδα, ώστε να εστιαστεί σε άλλα ζητήματα που θα προκύψουν, πολιτικά κυρίως, στην Ευρώπη».
Στην ερώτηση εάν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, η απάντηση ήταν η εξής:
«Ένα εύλογο χρονοδιάγραμμα θα ήταν να κλείσει η αξιολόγηση Φεβρουάριο του 2017 και η ΕΚΤ να προχωρήσει στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο β΄ τρίμηνο του 2017, δηλαδή μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.
Έξοδο στις αγορές μάλλον θα έβλεπα προς το τέλος του 2017 και όχι π.χ. καλοκαίρι, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Ωστόσο, όπως ανέφερα, είναι εύλογο χρονοδιάγραμμα, αλλά δεν αποκλείεται να έχουμε και επανάληψη του 2015, σενάριο που προφανώς θα είναι τραγικό ολίσθημα της Ελλάδος.
Η Γερμανία και η καθολική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών θέλουν το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με πλήρη συμμετοχή, καθώς διασφαλίζει, ότι οι μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται.
Όμως δεν είναι σαφές χρονοδιαγραμματικά, πότε θα οριστικοποιηθεί το ζήτημα ΔΝΤ.
Για την Ευρώπη το ΔΝΤ είναι απαραίτητο και επίσης το ΔΝΤ θέλει να έχει παρουσία στην Ελλάδα, αλλά θέτει όρους.
Εάν η Ελλάδα ήταν πιο συνεπής, θα είχε ολοκληρώσει τα προγράμματα στήριξης στο δεύτερο και δεν θα χρειαζόταν τρίτο πρόγραμμα».
Ερωτηθείς αν θα υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα, απάντησε:
«Δεν ξέρω εάν υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα, αλλά αυτό που δεν θα υπάρξει, είναι νέα χρηματοδότηση.
Ίσως το μόνο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, είναι τα περίπου 20 δισ. του τρίτου προγράμματος, που δεν αξιοποιήθηκαν από τις τράπεζες.
Η Γερμανία έχει στηρίξει και τα τρία προγράμματα της Ελλάδος, έχει χρηματοδοτήσει με τα περισσότερα κεφάλαια την Ελλάδα και έχει σε όλα τα καίρια θέματα ενεργήσει θετικά με γνώμονα την ανάπτυξη.
Να μην ξεχνούν όσοι ασκούν κριτική, ότι η Γερμανία δάνεισε την Ελλάδα, όχι η Ελλάδα την Γερμανία».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης