«Κλείδωσε» η δημοπρατούμενη ισχύς στους πρώτους διαγωνισμούς ΑΠΕ – Στα 107 MW για φωτοβολταϊκά, στα 176 MW για αιολικά

«Κλείδωσε» η δημοπρατούμενη ισχύς στους πρώτους διαγωνισμούς ΑΠΕ – Στα 107 MW για φωτοβολταϊκά, στα 176 MW για αιολικά

Έπειτα από την εξέταση των ενστάσεων από επενδυτές που οι αιτήσεις τους είχαν απορριφθεί, η ΡΑΕ ανακοίνωσε τους οριστικούς καταλόγους συμμετεχόντων 

«Πράσινο φως» έλαβαν επιπλέον 11 έργα, συνολικής ισχύος 42,5 MW, για να πάρουν μέρος στους επικείμενους διαγωνισμούς στις δύο κατηγορίες των φωτοβολταϊκών πάρκων.
Αυτό δείχνουν οι οριστικοί κατάλογοι συμμετεχόντων, που δημοσίευσε χθες (25/6) η ΡΑΕ, έπειτα από την εξέταση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν από επενδυτές των οποίων οι αιτήσεις είχαν κριθεί από την Αρχή πως δεν πληρούν τους όρους της προκήρυξης.
Έτσι, σε σχέση με την αρχική αξιολόγηση και τους προσωρινούς καταλόγους, τη μεγαλύτερη αύξηση συμμετοχής έχουν τα «μεγάλα» φωτοβολταϊκά πάρκα, αφού ο αντίστοιχος οριστικός κατάλογος περιλαμβάνει πλέον 13 έργα (ισχύος 93,44 MW), έναντι 8 έργων ισχύος 52,92 MW, που έδιναν το «παρών» στην αντίστοιχη προσωρινή λίστα συμμετεχόντων.
Κατά συνέπεια, με δεδομένο πως το επίπεδο ανταγωνισμού έχει ορισθεί στο 75%, στη συγκεκριμένη κατηγορία θα δημοπρατηθεί ισχύς 53,40 MW.
Μικρή αύξηση υπάρχει και στην κατηγορία των «μικρών» φωτοβολταϊκών πάρκων, όπου θα τελικά θα συμμετάσχουν 155 έργα, συνολικής ισχύος 93,66 MW.
Επομένως, η δημοπρατούμενη ισχύς στη συγκεκριμένη κατηγορία ανέρχεται σε 53,52 MW.
Από την άλλη πλευρά, με δεδομένο πως δεν υπήρχε κανένα υποψήφιο αιολικό έργο που να αποκλείσθηκε με την αρχική αξιολόγηση, ο οριστικός κατάλογος συμμετεχόντων είναι ίδιος με την προσωρινή λίστα, περιλαμβάνοντας 14 έργα συνολικής ισχύος 308,68 MW.
Ως αποτέλεσμα, σε αυτή την κατηγορία, η συνολική δημοπρατούμενη ισχύς διαμορφώνεται στα 176,39 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης