Commodities

CNBC: Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως

CNBC: Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Συνέντευξη Τύπου αναμένεται από τους υπουργούς πετρελαίου

Σε συμφωνία για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον Ιούλιο προχώρησαν οι χώρες του ΟΠΕΚ κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη Βιέννη, σύμφωνα με το CNBC που επικαλείται δικές του πηγές για το θέμα.

Ειδικότερα, η συμφωνία που επιτεύχθηκε αφορά την αύξηση της παραγωγής  κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως στην αγορά. Ωστόσο, οι βιομηχανικές πηγές που είναι εξοικειωμένες με τις διαβουλεύσεις του καρτέλ πετρελαίου, δήλωσαν ότι η πραγματική αύξηση είναι πιθανό να ανέλθει σε περίπου τα δύο τρίτα του στόχου της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μερικά μέλη του ΟΠΕΚ δεν θα μπορέσουν να ανεβάσουν επαρκώς την ακατέργαστη παραγωγή.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι αυξήσεις της προσφοράς είναι πιο πιθανό να πέσουν μεταξύ 600.000 και 800.000 bpd.

Βέβαια, η αγορά αναμένει την επίσημη συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς πετρελαίου για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ αλ Φάλη, δήλωσε την Παρασκευή το πρωί ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει να δει μια "άμεση πλημμύρα" πετρελαίου που θα επιστρέψει στην αγορά μετά τη συνάντηση.

Επίσης, προειδοποίησε ότι ο κόσμος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έλλειμμα εφοδιασμού ύψους 1,8 εκατομμυρίων bpd κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και ότι ήταν ευθύνη του ΟΠΕΚ να ανακουφίσει τις ανησυχίες των καταναλωτών.

 

www.worldenergynews.gr

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης