Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στη ΡΑΕ ο φάκελος για την πιστοποίηση του ΔΕΣΦΑ – Εντός διμήνου η ολοκλήρωση της διαδικασίας

Στη ΡΑΕ ο φάκελος για την πιστοποίηση του ΔΕΣΦΑ – Εντός διμήνου η ολοκλήρωση της διαδικασίας

Μετά την έγκριση και από τις αρμόδιες κοινοτικές αρχές, θα υπογραφεί η σύμβαση αγοραπωλησίας και θα καταβληθεί το ποσό των 535 εκατ. ευρώ

Στα χέρια της ΡΑΕ βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα ο φάκελος της συμφωνίας μεταβίβασης του 66% του ΔΕΣΦΑ στην κοινοπραξία Snam – Enagás - Fluxys, στην οποία έχει περιέλθει έναντι τιμήματος 535 εκατ. ευρώ.
Η ΡΑΕ με βάσει το ευρωπαϊκό δίκαιο θα πρέπει να πιστοποιήσει το ΔΕΣΦΑ ως ανεξάρτητο Διαχειριστή του συστήματος υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, διαδικασία που όπως δηλώνουν στελέχη της αρμόδιας Αρχής στο World Energy News θα ολοκληρωθεί το πολύ σε διάστημα δύο μηνών.
Η περίπτωση αντιμετωπίζεται περισσότερο ως μια τυπική διαδικασία, αφού και τα τρία μέλη της κοινοπραξίας στην οποία περνάει ο έλεγχος του ΔΕΣΦΑ είναι πιστοποιημένοι ευρωπαϊκοί Διαχειριστές. 
Το αμέσως επόμενο βήμα, μετά τη πιστοποίηση από τη ΡΑΕ, θα είναι η κατάθεση του φακέλου σε DG Comp και DG Energy για την έγκριση της συναλλαγής.
Αφού η συμφωνία διασφαλίσει τις απαραίτητες εγκρίσεις, το ΤΑΙΠΕΔ και το επενδυτικό σχήμα θα προχωρήσουν στην υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας και την καταβολή του τιμήματος των 535 εκατ. ευρώ.
Από αυτά τα 251,3 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στα δημόσια ταμεία και τα 283, 7 εκατ. ευρώ στα ταμεία των ΕΛΠΕ, τα οποία διέθεσαν μέσω του διαγωνισμού το 35% που κατείχαν στο ΔΕΣΦΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης