Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος - Στασινόπουλος για εγχώρια αγορά και εμπορικό πόλεμο

Μυτιληναίος - Στασινόπουλος για εγχώρια αγορά και εμπορικό πόλεμο

«Η πιθανότητα εμπορικού πολέμου είναι ό, τι χειρότερο μπορεί να συμβεί», ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος χαρακτηρίζοντας την προοπτική αυτή «φωτιά», η οποία αν αρχίσει να εξαπλώνεται είναι δύσκολο να ελεγχθεί

Την αύξηση των πωλήσεων της Αλουμίνιον της Ελλάδας στην εγχώρια αγορά και την επανενεργοποίηση της ως βασικού προμηθευτή του ελληνικού κλάδου αλουμινίου, προανήγγειλε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου που πραγματοποιήθηκε απόψε 20/6/2018 στο Μέγαρο Μουσικής. 
Όπως είπε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην κρίση ήταν το ζήτημα των πιστώσεων και εργοστάσια όπως η Αλουμίνιον της Ελλάδος έπρεπε να πουλάνε σε φερέγγυους πελάτες και αυτό στην Ελλάδα ήταν αρκετά δύσκολο.
Αυτό δεν θα συνεχιστεί πια είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυτιληναίος προαναγγέλλοντας στη στροφή της ΑτΕ προς τις εγχώριες βιομηχανίες αλουμινίου τις οποίες προτίθεται να στηρίξει.
«Τώρα που η κατάσταση κατά κάποιο τρόπο ομαλοποιείται και οι τράπεζες επιστρέφουν στην κανονικότητα σκοπός μας είναι να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις και να επανέλθουμε σαν βασικός προμηθευτής της Ελληνικής αγοράς» είπε ο κ. Μυτιληναίος, ενώ τόνισε τη σημασία του ενεργειακού κόστους για την εγχώρια βιομηχανία. 
Βασικό θέμα συζήτησης στην εκδήλωση αποτέλεσε η δασμολογική πολιτική των ΗΠΑ.
«Η πιθανότητα εμπορικού πολέμου είναι ό, τι χειρότερο μπορεί να συμβεί», ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος χαρακτηρίζοντας την προοπτική αυτή «φωτιά», η οποία αν αρχίσει να εξαπλώνεται είναι δύσκολο να ελεγχθεί."Εύχομαι να σταματήσει εδώ αυτή η  ιστορία φοβάμαι όμως ότι δεν θα σταματήσει" κατέληξε.Για το ίδιο θέμα ο Μιχάλης Στασινόπουλος εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του ομίλου της ΒΙΟΧΑΛΚΟ εμφανίσθηκε  περισσότερο αισιόδοξος σημειώντας ότι ο εμπορικός πόλεμος είναι πολύ αρνητικός και για τη χώρα μας  αλλά η ελληνική βιομηχανία θα ανταπεξέλθει. Η βιομηχανία έχει δει στην ιστορία της μεγάλες δυσκολίες και αντιξοότητες πρόσθεσε ωστόσο ότι οι επιχειρήσεις που επικεντρώθηκαν στην ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα θα ανταπεξέλθουν κατέληξε.Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αλουμύλ Γιώργος Μυλωνάς ανέφερε ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί με αλλαγή της σύνθεσης των προϊόντων που εξάγονται στις ΗΠΑ. Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση για τα Σκόπια ανέφερε ότι η γειτονική χώρα θα βρεθεί στο επίκεντρο γερμανικού και γαλλικού επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ εξέφρασε ανησυχία για τις εξελίξεις στη Θράκη όπου, όπως είπε, τουρκικές επιχειρήσεις αγοράζουν κλειστές βιομηχανικές μονάδες.
Κοινή ήταν η εκτίμηση των τριών επιχειρηματιών ότι παρά το υψηλό ποσοστό ανεργίας υπάρχει δυσκολία ανεύρεσης υψηλής στάθμης εργατικού δυναμικού.
«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει χάσει την μπάλα, δεν ξέρουμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του παγκοσμίως και στην Ευρώπη», ανέφερε νωρίτερα η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας την ανάγκη να αποκατασταθεί η ευρωατλαντική ισορροπία που χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια.
Η κα Μπακογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ναρκοθετεί την πορεία της οικονομίας με τα υψηλά πλεονάσματα που θα ξεπεράσουν και το 5,2% τα επόμενα χρόνια. Τόνισε ότι το ιδιωτικό χρέος σε εφορίες, ταμεία, τράπεζες και ΔΕΚΟ ξεπερνά τα 240 δισ. και υποσχέθηκε μείωση φόρων και εισφορών για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου Γιώργος Δουκίδης ανέφερε ότι ο κλάδος έχει στρατηγική σημασία για την οικονομία συνεισφέροντας το 5% του συνόλου των εξαγωγών. Ζήτησε επέκταση του προγράμματος Εξοικονομώ κατ' Οίκον με στόχο την ανακαίνιση του 2% του κτιριακού αποθέματος ετησίως αλλά και πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού από εισαγωγές απομιμήσεων και μη πιστοποιημένων προϊόντων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης