Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak: Κατά 30-40% υψηλότερη η τιμή LNG των ΗΠΑ σε σύγκριση με τη Ρωσία

Novak: Κατά 30-40% υψηλότερη η τιμή LNG των ΗΠΑ σε σύγκριση με τη Ρωσία

Η Ρωσία παρέμεινε ο κορυφαίος προμηθευτής της ΕΕ, καλύπτοντας το 43% των συνολικών προμηθειών

Η τιμή του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στις Η.Π.Α. είναι τουλάχιστον 30-40% υψηλότερη από το ρωσικό αέριο αγωγών, δήλωσε το Σάββατο (26/5) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο Novak ανέφερε ότι οι Η.Π.Α. θέλουν η Ευρώπη να αγοράσει το δικό της LNG, αλλά η τιμή της οποίας είναι τουλάχιστον 30-40% υψηλότερη από το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin δήλωσε την Παρασκευή ότι τα ρωσικά συστήματα αγωγών που συνδέονται με τους καταναλωτές στην Ευρώπη δεν έχουν ανταγωνιστές.

«Όλα Όλα τα συστήματα αγωγών μας που συνδέονται με τους κύριους καταναλωτές στην Ευρώπη δεν έχουν στην πραγματικότητα ανταγωνιστές, αν η Ευρώπη σίγουρα θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική και δεν θέλει να αγοράσει σε υπερβολική τιμή από κάποιους άλλους παραγωγούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.

Η Ρωσία παρέμεινε ο κορυφαίος προμηθευτής της ΕΕ, καλύπτοντας το 43% των συνολικών προμηθειών, ακολουθούμενη από τη Νορβηγία με 34% και τις εισαγωγές ΥΦΑ με 12% το 2017.

Τέλος, το LNG των ΗΠΑ πηγαίνει κυρίως στην ασιατική αγορά μέσω συμβάσεων άμεσης παράδοσης. Εντούτοις, τα επόμενα χρόνια με περισσότερα έργα που έρχονται σε απευθείας σύνδεση, οι ΗΠΑ αναμένεται να καταστούν ένας από τους κύριους προμηθευτές αερίου για την Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης