Αναλύσεις

Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανακτήσει την αυτοδυναμία της

Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανακτήσει την αυτοδυναμία της
Η Ελλάδα έπεισε ότι ως χώρα μπορεί να αλλάξει νοοτροπία, τόνισε ο πρωθυπουργός
Τόσο στη θετική πορεία της Ελλάδας μετά από τα οκτώ δύσκολα χρόνια της κρίσης, όσο και στις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η χρήση της υψηλής τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στο Digital Economy Forum 2018.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μετά από μία μακρά περίοδο βαθιάς ύφεσης, τώρα πλέον οι Έλληνες μπορούν να κοιτάξουν μπροστά και να αλλάξουν ατζέντα και να ασχοληθούν με θέματα όπως αυτά της χρήσης της υψηλής τεχνολογίας, της τεχνολογίας και της εφαρμογής βαθιών μεταρρυθμίσεων.
Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός «η χώρα μας, μετά από 8 δύσκολα χρόνια, εξάρτησης και εξωτερικού ελέγχου αξιώνει την ανάκτηση της αυτοδυναμίας της.
Έχουμε δημιουργήσει τις συνθήκες για την επιστροφή σε διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και την σταδιακή πτώση της ανεργίας.
Πείσαμε ότι μπορούμε να ισορροπήσουμε τα δημόσια οικονομικά της χώρας και να εφαρμόσουμε βαθιές μεταρρυθμίσεις,  αλλά κυρίως πείσαμε ότι μπορούμε, ως χώρα, να αλλάξουμε νοοτροπία».
Υποστήριξε ότι ο τομέας της τεχνολογίας θα έχει καταλυτική επίδραση στη νέα αρχή που προσπαθεί να κάνει η Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε σε σειρά παραδειγμάτων όπου η χρήση της τεχνολογίας έχει βοηθήσει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης