Διεθνή

Σε θέση οδηγού η Ιαπωνία στις εισαγωγές LNG το 2017

Σε θέση οδηγού η Ιαπωνία στις εισαγωγές LNG το 2017
Η Τουρκία κατατάχθηκε στην όγδοη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο με 7,33 εκατομμύρια τόνους εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου
Tο μεγαλύτερο μέρος υγροποιημένου φυσικού αερίου εισήγαγε το 2017 η Ιαπωνία με 83,5 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της διεθνούς Ένωσης Φυσικών αερίων στα τέλη Απριλίου.
Το 20176, η Ιαπωνία κατείχε ξανά ηγετική θέση στις εισαγωγές LNG με 83,3 εκατομμύρια τόνους ετησίως.
Η έκθεση σημείωσε ότι οι παγκόσμιες εισαγωγές ΥΦΑ το 2017 σημείωσαν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό αύξησης από το 2010, σημειώνοντας αύξηση 9,9%, φθάνοντας τα 289,8 εκατομμύρια τόνους, με την μεγαλύτερη ζήτηση να προέρχεται από την Ασία.
Η Κίνα ακολούθησε την Ιαπωνία με 39 εκατομμύρια τόνους εισαγωγών ΥΦΑ και η Νότια Κορέα κατέλαβε την τρίτη θέση με 38 εκατομμύρια τόνους.
Το 2016, η Κίνα ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας, αλλά λόγω των πολιτικών της κινεζικής κυβέρνησης και των νέων δυνατοτήτων ΥΦΑ, η Κίνα ξεπέρασε τη Νότια Κορέα και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά.
Η Τουρκία κατατάχθηκε στην όγδοη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο με 7,33 εκατομμύρια τόνους εισαγωγών ΥΦΑ.

Το Κατάρ κατατάσσεται ως κορυφαίος εξαγωγέας

Η χώρα που εξήγαγε το μεγαλύτερο μέρος του ΥΦΑ παγκοσμίως πέρυσι ήταν το Κατάρ με 77,5 εκατομμύρια τόνους.
Η Αυστραλία ακολούθησε με 55,5 εκατομμύρια τόνους και τη Μαλαισία με 26,9 εκατομμύρια τόνους.
Η Νιγηρία ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής ΥΦΑ στον κατάλογο, ενώ η Ινδονησία ήταν η πέμπτη και η Αλγερία έκτη.
Η έκθεση σημείωσε ότι η δεύτερη μονάδα πλωτής εναποθήκευσης της αποχέτευσης της Τουρκίας (FSRU) έφθασε σε λιμένα της περιοχής Dortyol, που βρίσκεται στην επαρχία Hatay το 2017.
Η Τουρκία άρχισε να λειτουργεί το δεύτερο FSRU με 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αποστολής ημερησίως, τον Φεβρουάριο του 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης