Αναλύσεις

Κρίσιμη συνάντηση με Merkel στο Βερολίνο έχει σήμερα (16/12) ο Αλέξης Τσίπρας

Κρίσιμη συνάντηση με Merkel στο Βερολίνο έχει σήμερα (16/12) ο Αλέξης Τσίπρας
Κρίσιμη συνάντηση για την επόμενη ημέρα της διαπραγμάτευσης και της χώρας
Στο Βερολίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει σήμερα το μεσημέρι συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel.
Η συνάντηση θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για την επόμενη ημέρα των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, ιδιαίτερα ύστερα από την εμπλοκή που καταγράφηκε με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του πρωθυπουργού είναι όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «να λυθεί η παρεξήγηση».
Για αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός θα υποστηρίξει ότι το πρόγραμμα δεν τίθεται σε κίνδυνο από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και θα επικαλεστεί τη συνέπεια που έχει δείξει έως τώρα η κυβέρνηση του στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές.
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ.Τσίπρας θεωρείται βέβαιο πως θα ζητήσει να τηρήσουν και οι δανειστές την υπογραφή τους αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μια και όλη η συγκυρία που έχει διαμορφωθεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στην ευρύτερη γειτονιά της (π.χ. Συρία, προσφυγικό, Κυπριακό) δεν επιτρέπουν πειραματισμούς την ώρα που δεν υπάρχει και η πολυτέλεια χρόνου για έναν ακόμα γύρο πολιτικής αβεβαιότητας και ανησυχίας.
Βάσει του προγράμματος ο πρωθυπουργός θα κάνει στις 12:30-12:45 (τοπική ώρα) κοινές δηλώσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel και θα ακολουθήσει (12:45-13:45) γεύμα εργασίας με την καγκελάριο.
Κατόπιν της συνάντησης δεν θα δοθεί συνέντευξη τύπου.
Στις 15:00 με 16.00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αντικαγκελάριο και πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Sigmar Gabriel ενώ στις 16:45 με 17.30 θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος των Πρασίνων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης