Αναλύσεις

Λευκωσία: Η τουρκική πλευρά δείχνει πως δεν επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών

Λευκωσία: Η τουρκική πλευρά δείχνει πως δεν επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών
Την θέση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί ν’ αποτελεί λύση του Κυπριακού, ότι είναι αρνητική και για τους Ελληνοκύπριους και για τους Τουρκοκύπριους επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση εργάζεται με συγκεκριμένες ενέργειες προς την κατεύθυνση δημιουργίας προοπτικής επανέναρξης των συνομιλιών.
Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στη χθεσινή τοποθέτηση του Συμβουλίου Εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας είπε ότι «πρόκειται για μια επανάληψη μιας ρητορικής που ακούμε το τελευταίο διάστημα για την οποία μπορώ να σας πω πως ο μόνος λόγος που υπάρχει η τουρκική προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα είναι γιατί, δυστυχώς, δεν επιθυμούν την επανέναρξη των συνομιλιών».
«Όλα αυτά αποτελούν δικαιολογίες και τίποτε άλλο στην επιθυμία της δικής μας πλευράς, στην επιθυμία της διεθνούς κοινότητας για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες», τόνισε.
Υπενθύμισε παράλληλα ότι «δεν τίθεται το θέμα των υδρογονανθράκων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αυτό το θέμα έχει συζητηθεί, υπάρχει σχετική σύγκλιση από τον προηγούμενο γύρο των διαπραγματεύσεων».
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες και όσο συνεχίζουν να αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα, απλά γίνεται για να καλύψουν, αν θέλετε, ή να δικαιολογήσουν αυτή την αδυναμία επανέναρξης των συνομιλιών».
Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης «εμάς δεν μας ικανοποιεί αυτή η εξέλιξη, δηλαδή δεν μας ικανοποιεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει, αυτή την στιγμή τουλάχιστον που μιλάμε, η προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών και γι αυτό εργαζόμαστε προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις είτε αυτές αφορούν τα Ηνωμένα Έθνη είτε αυτές αφορούν την ΕΕ, έτσι ώστε να επαναρχίσει ο διάλογος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης